null Mielipide: Rekolan seurakunnan kesäkahvila ilahdutti

Puheenvuorot

Mielipide: Rekolan seurakunnan kesäkahvila ilahdutti

Kävin Rekolan seurakunnan järjestämässä kesäkahvilassa Asolan seurakuntatalolla ja ilahduin. Pihapöydät olivat täynnä keskustelevia ihmisiä, ja tunnelma oli hyvä. Kahvilan tarjoilu oli maukasta. Sinä päivänä paikalla sattui olemaan myös kahden hengen orkesteri, joka soitti ja lauloi hienosti Reino Helismaan ja aikalaisten musiikkia. Lauluihin yhtyi yleisön joukosta moni. 

Hienointa oli, että vapaaehtoisten lisäksi kahvilaa pyöritti kaksi diakonia, joiden kanssa sai puhua mieltä painavista asioista. Hyvin syvällisiä keskusteluja siellä käytiinkin, sekä kahvipöydissä että sisätilojen rauhassa.

Heräsi kuitenkin ajatus, voisiko yksi viikon neljästä kahvilapäivästä olla sunnuntai. Ja voisiko kahvila olla silloin kirkon pihalla, koska Rekolassa ei ikävä kyllä ole kirkkokahveja kesäisin. Samalla kahvilassa kävijät voisivat osallistua messuun.

Olisi mahtavaa, jos kesäkahvila voisi toimia muuallakin, siirtyä esimerkiksi viikoksi Havukoskelle, Leinelään, Rekolanmäkeen tai Päiväkumpuun. Silloin tarvittaisiin kahviteltta tai -katos. Nythän lähes kaikki seurakunnan toiminta on keskittynyt kirkolle ja seurakuntatalolle, jotka sijaitsevat hyvinvoivilla alueilla.

Kiitos Rekolan seurakunta ja onnea ja varjelusta uudelle kirkkoherrallemme Jussi Koskelle!

Sini Alén

Vantaa

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tubettajapappi Jussi Koski valittiin Rekolan kirkkoherraksi: ”Erimielisyyksien sijaan pitää etsiä toisia kuuntelevaa yhteyttä”

Ajankohtaista

Pastorific-kanavastaan tunnettu Jussi Koski oli nuoruudessaan kovaa vauhtia pyrkimässä kauppakorkeakouluun, kunnes hän tajusi, että oma kutsumus on sittenkin palvella pappina.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.