null Helsingin tuomiokirkon kryptassa aloitti ravintola ja kellotapulin luona aukesi kesäterassi

Irlantilaisseurue oli Tuomiokirkon kellotapulin kesäterassin ensimmäinen asiakas: vasemmalta Aoibheann O Gorman, Jennifer Hill, Becky Zeevy, Ciaran Whelband , Oisin McAuley ja Fiachra O Mahony.

Irlantilaisseurue oli Tuomiokirkon kellotapulin kesäterassin ensimmäinen asiakas: vasemmalta Aoibheann O Gorman, Jennifer Hill, Becky Zeevy, Ciaran Whelband , Oisin McAuley ja Fiachra O Mahony.

Helsingin tuomiokirkon kryptassa aloitti ravintola ja kellotapulin luona aukesi kesäterassi

Seurakunta otti todesta Rohkeasti yhdessä -tavoitteen kokeilla uusia avauksia ja vuokrasi tilat alan ammattilaisille. Ravintolasta ja kahvilasta saa myös mietoja alkoholijuomia.

Helsingin tuomiokirkon kellotapulissa ja sen vieressä aloitti tänään toimintansa kesäkahvila. Tuomiokirkon kryptassa puolestaan toimii ravintola, jonka pizzojen raaka-aineet tulevat Italiasta.

Tapulin sisällä on 20 paikkaa ja kesäterassille mahtuu 160. Kryptasta ravintolalle on varattu yksi siipi, jossa on paikkoja 60 hengelle. Kryptan muu toiminta jatkuu normaalisti.

Kesäkahvilaa on kokeiltu kellotapulissa ennenkin niin vapaaehtoisvoimin kuin ammattilaisten toimesta. Kryptassa kahvilaa on pidetty seurakunnan omana toimintana. Nyt on uutta se, että kokonaisuudesta huolehtivat ravintola-alan ammattilaiset.

Tuomiokirkkoseurakunta vuokraa tilat Bar Tempo -nimiselle ravintoloitsijoiden yhteisyritykselle ja saa sitä kautta rahaa toimintaansa, muun muassa turistityöhön. Ravintoloitsijat saavat kokeilla kesän ajan yritystoimintaa uniikeilla paikoilla. Toiminta on kokeiluluonteista, joten asioista on voitu sopia yrittäjien kanssa suoraan.

− Nyt ovat ammattilaiset asialla. Kaikki käyttöoikeussopimukset on tehty huolella, asianmukaiset luvat haettu ja tarkastajat käyneet paikalla, tuomiokirkkoseurakunnan pappi Maija Kuoppala kertoo.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan pappi Maija Kuoppala ja palvelupäällikkö Anni Roiha kävivät toivottamassa ravintolan tervetulleeksi kryptaan.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan pappi Maija Kuoppala ja palvelupäällikkö Anni Roiha kävivät toivottamassa ravintolan tervetulleeksi kryptaan.

Kuoppala sai asiasta kiinnostuneelta yrittäjältä soiton jo kolme vuotta sitten. Tämä ilmaisi kiinnostuksensa vuokrata tilat ”hulppeista puitteista”. Tuolloin Kuoppala ei asiasta vielä innostunut. Sen jälkeen yhteydenottoja tuli useita ja myös tilanne oli muuttunut.

− Helsingin seurakunnilla on Rohkeasti yhdessä -ohjelma, jossa kehotetaan seurakuntia tekemään rohkeita ja ennakkoluulottomia avauksia. Ohjelmaan sisältyy kokeilukulttuuri eli jos toiminta onnistuu ja siitä tulee pysyvää, kilpailutamme sen asianmukaisesti. Tavoitteena on myös turvata seurakuntien toimintaedellytyksiä, kun taloustilanne heikkenee. Saamme hyvän korvauksen, joten tämä täyttyy. Päätös ravintolahankkeesta tehtiin seurakuntaneuvostossa, Kuoppala kertoo.

Sekä kahvilasta että ravintolasta saa myös mietoja alkoholijuomia. Tämä voi Kuoppalan mukaan joitakuita närkästyttää, vaikka eurooppalaisittain tässä ei ole mitään merkillistä. Hänen mukaan Senaatintorilla ollut kesäravintola osoitti, etteivät ihmiset tule arvokkaalle alueella rälläämään, vaan viettämään aikaa hyvässä seurassa.

− Tämä tukee myös Tuomiokirkon turistityötä. Moni varmaan käy samalla katsomassa kirkkoa. Kirkossa on vapaaehtoinen pääsymaksu turisteille ja yllättävän moni haluaa sen myös maksaa. Tämäkin auttaa seurakuntaa, Kuoppala sanoo.

Helsingin tuomiokirkon kryptassa aloitti ravintola, josta saa muun muassa pizzaa roomalaisella pohjalla.

Helsingin tuomiokirkon kryptassa aloitti ravintola, josta saa muun muassa pizzaa roomalaisella pohjalla.

Toiminnassa on mukana ravintoloitsijoita, jotka pyörittävät muun muassa ravintola Sea Horsea ja pizzeria Levantoa. Ravintoloitsija Petri Laitinen edustaa ensin mainittua tahoa. Hänen mukaansa Senaatintorin terasseista jäi niin positiivinen kokemus, että nyt halutaan kokeilla, miten kellotapulin kahvila ja kryptan ravintola ihmisiä kiinnostavat.

− Kellotapulin ihmiset löytävät varmasti. Krypta on hieman syrjässä, joten sen kanssa täytyy tehdä enemmän työtä. Kryptassa on kesällä taidenäyttelyitä, jotka varmasti auttavat tässä, Laitinen arvioi.

Ravintoloitsijat Petri Laitinen ja Kaj Kuhlefelt toivovat aurinkoisia ilmoja, jotka toisivat turisteja ja muita asiakkaita ravintolaan ja kahvilaan. He kiittävät seurakuntaa hyvästä yhteistyöstä.

Ravintoloitsijat Petri Laitinen ja Kaj Kuhlefelt toivovat aurinkoisia ilmoja, jotka toisivat turisteja ja muita asiakkaita ravintolaan ja kahvilaan. He kiittävät seurakuntaa hyvästä yhteistyöstä.

Kaj Kuhlefeltin mukaan kryptan pizzojen olennaiset raaka-aineet tulevat Italiasta.

− Meillä on roomalainen pohja, josta innostuimme. Se tulee meille raakapakasteena. Tomaattikastikkeet ynnä muut teemme itse ja juustot ja prosciutto tuodaan Italiasta. Ihan hyvin meidät on Kulosaaressakin otettu vastaan, joten miksei sitten täällä. Yhteistyö seurakunnan kanssa on ollut pelkkää plussaa, Kuhlefelt kiittelee.

 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: