null Mielipide: Soikoon gospel Kallion kirkossa jatkossakin!

Puheenvuorot

Mielipide: Soikoon gospel Kallion kirkossa jatkossakin!

Helatorstaina koettiin Kallion kirkon gospelkonsertissa huikeaa riemua, liikutusta ja ylistystä, eikä sen hehku ole meissä allekirjoittaneissa vieläkään jäähtynyt.

Gospelia kaikille -kuorotoiminnan jatkumisesta tehdään pian päätöksiä. Olisi suuri virhe, jos toiminta lakkautettaisiin taloudellisista syistä. Mielestämme kirkon tulevaisuus on tässä, eikä kirkolla ole varaa hukata kuoron hyväksi tehtyä arvokasta työtä, joka kantaa useiden tilikausien päähän.

Kirkko tarvitsee iloista ja avosylin tervetulleeksi toivottavaa toimintaa, johon maallistuneempikin väki voi tulla matalalla kynnyksellä. Kaipuu merkityksellisyyteen, rauhaan ja yhteyteen jonkin suuremman kanssa on tarve, johon kirkon olisi pyrittävä monipuolisemmin vastaamaan. On tärkeää, että ihmisille tarjotaan mahdollisuuksia kokea pyhän läsnäolo omalla tavallaan ja tulla kosketetuksi, liikutetuksi ja rakastetuksi. Sitä Gospelia kaikille on meille antanut: ei ulkopuolelta saneltua, vaan itse oivallettua, iloa tuottavaa hengellisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Musiikin ja yhdessä laulamisen terapeuttisesta vaikutuksesta on jo paljon tutkimustietoa. Gospelia kaikille -toiminnalla kirkko myötävaikuttaa paitsi hengellisen myös henkisen hyvinvoinnin lisääntymiseen. Maailma paranee aina hiukan, kun kokoonnumme laulamaan.

Pauliina Salonen

Nanette Karttunen

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.