null Mielipide: Toivon, että Vantaan seurakunnissa harkitaan uudelleen kysymystä seurakuntalehdestä

Puheenvuorot

Mielipide: Toivon, että Vantaan seurakunnissa harkitaan uudelleen kysymystä seurakuntalehdestä

Pääkaupunkiseutu on yksi kokonaisuus. Itse olen syntynyt Helsingissä, viettänyt lapsuuden kesät Espoossa ja asun nykyisin Vantaalla.

Ilahduin kovasti, kun saimme yhteisen seurakuntalehden. Kirkko ja kaupunki on tasokas lehti. Se on yhdistänyt jo muutaman vuoden pääkaupunkiseutua ja antanut yhteisiä puheenaiheita. Kirkon jäsenten ilot, surut ja uskonkysymykset ovat samankaltaisia koko seudulla.

Nollapisteestä ei kannattaisi lähteä, kun on rakennettu toimiva yhteistyö.

Seurakuntalehdellä on suuri merkitys. Se on monelle ainoa konkreettinen kosketuskohta kirkkoon, viesti ja hengellinen eväs. Paikallisuuden painotus ei ole enää niin tärkeää. Olemme kaikki pääkaupunkiseutulaisia.

Toivon, että Vantaan seurakunnissa harkitaan uudelleen kysymystä seurakuntalehdestä. Voimat kannattaa yhdistää. Espoon seurakunnista on tehty tätä koskeva ehdotus. Kun harkitaan seurakuntalehden asemaa, on hyvä tehdä lukijatutkimus. Niin tehtiin Vantaan Lauri -lehdessäkin. Uskon, että tyytyväisyys Kirkko ja kaupunkia kohtaan on suuri. Nollapisteestä ei kannattaisi lähteä, kun on rakennettu toimiva yhteistyö.

Leena Pohjola
Vantaa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.