null Mielipide: Vaaleissa on torjuttava sateenkaarivihkimiset

Puheenvuorot

Mielipide: Vaaleissa on torjuttava sateenkaarivihkimiset

Seurakuntavaaleissa 20.11. valitaan seurakuntien päättävät elimet, seurakuntaneuvostot, ja yhteiset kirkkovaltuustot. Nyt valittavat luottamushenkilöt tulevat olemaan ratkaisevassa asemassa kirkon tulevaisuuden kannalta. He tulevat myös valitsemaan enemmistön ”kirkon eduskunnan” eli kirkolliskokouksen jäsenistä. 

Kun valitset, ketä äänestät, ota selvää ehdokkaasi kannasta kirkkoamme hajottavaan sukupuolineutraalia avioliittoa koskevaan kiistaan, jonka käsittely jatkuu uuden kirkolliskokouksen kokoontuessa.

Paine kirkossamme on kasvanut sateenkaariavioliittojen hyväksymiseksi. Espoossakin Tuomiokirkkoseurakunnan, Leppävaaran, Tapiolan ja ruotsinkielisen seurakunnan seura­kuntaneuvostot ovat jo avanneet kirkot sateenkaariparien vihkimisille. Espoonlahdessa on tehty kielteinen päätös, ja Olarissa asia ei ole vielä ollut esillä. Hyväksyvistä päätöksistä on valitettu hallinto-oikeuteen, joten ne eivät ole vielä lainvoimaisia.

Tämä vakava tilanne uhkaa kirkon yhtenäisyyttä. Useat papit suorittavat jo nyt kirkon opin ja kirkkojärjestyksen sekä papinvalan vastaisia vihkimisiä. 

Osmo Pylvänäinen

Espoo

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.