null Mielipide: Vainajan tuhkaus riistää historian jälkipolvilta

Puheenvuorot

Mielipide: Vainajan tuhkaus riistää historian jälkipolvilta

Tänään (15.6.) aamutv:ssä puhuttiin Kallion kirkon tuhkauurnista. Hyvin moni haluaa sirottelun veteen, maahan tai ilmaan. Nimilaatta laitetaan tolppaan. Puolison ja lasten nimet toisiin tolppiin.

Olemmeko riistämässä jälkipolvilta historiamme ja olemassaolomme, kun kiinteää yhteistä loppusijoitusta ei tehdäkään? Miten miellyttävää ja tunteellistakin on kulkea sukuhaudalle ja lukea sieltä isovanhempien, setien, enojen ja tätien nimiä ja elon aikoja. Tai vaikka tuntemattomien perheiden historiankirjaa.

Arkkutilaa ei enää monenkaan seurakunnan hautausmailta taida löytyä, mutta uurnapaikka onnistunee. Toivottavasti vainajan tuhkanlevityssuuntaus ei myöhemmin harmita. Muistelu on tärkeää myös juuri oikeassa paikassa.

Eija Saha

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hautausriidat omaisten välillä ovat lisääntyneet uusperheiden myötä − eniten riitoja aiheuttavat hautapaikan valinta ja nimi hautakivessä

Hyvä elämä Ajankohtaista

Hautaustoimilaki määrittelee sen, kuka omaisista on oikeutettu tekemään hautausjärjestelyjä. Ongelmallista on, että laki ei määrittele sitä, kuka läheisistä saa päättää asioista ensisijaisesti.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.