null Munkkivuoren kirkko remontoidaan sisäilmaongelmien takia – pääkaupunkiseudun ongelmakirkkojen lista on entuudestaan pitkä

Munkkivuoren kirkko korjataan aluksi väliaikaisratkaisuilla.

Munkkivuoren kirkko korjataan aluksi väliaikaisratkaisuilla.

Munkkivuoren kirkko remontoidaan sisäilmaongelmien takia – pääkaupunkiseudun ongelmakirkkojen lista on entuudestaan pitkä

Kirkko on ennakoitua huonommassa kunnossa. Sitä korjataan aluksi väliaikaisratkaisulla.

Munkkivuoren kirkko tarvitsee kuntotutkimuksen perusteella peruskorjauksen.

Huonoa sisäilmaa pyritään vielä tämän vuoden aikana parantamaan väliaikaisella ratkaisulla. Kirkon ilmastointia parannetaan ja rakennus tiivistetään. Myös alttarikorokkeen lattiamateriaali vaihdetaan.

Varsinainen kirkon peruskorjaus on edessä todennäköisesti ensi vuonna.

– Huonon sisäilman vuoksi tehdyn kuntotutkimuksen perusteella Munkkivuoren kirkko on huonommassa kunnossa kuin olemme olettaneet. Rakennus tarvitsee peruskorjauksen, jossa huonon sisäilman syyt korjataan. Kirkon perustuksissa ja seinissä on kosteusvauriota, kiinteistöjohtaja Kai Heinonen Helsingin seurakuntayhtymästä kertoo.

Seurakunnan toimintaa voidaan jatkaa korjauksenkin aikana lähes normaaliin tapaan.

Peruskorjauksen suunnittelu käynnistetään tänä vuonna. Munkkiniemen seurakunnan pääkirkkona toimiva vuonna 1963 valmistunut Munkkivuoren kirkko suljetaan peruskorjauksen ajaksi ensi vuonna tai aiemmin, jos väliaikaiset korjaukset eivät tuo toivottuja parannuksia sisäilman laatuun.

– On välttämätöntä, että sisäilmaongelmiin puututaan, vaikka se saattaa merkitä huomattavan suurta peruskorjausta. Seurakunnan toimintaa voidaan jatkaa korjauksenkin aikana lähes normaaliin tapaan, Munkkivuoren kirkkoherra Leo Glad arvioi.

Seurakunnan käyttöön jäävät korjauksen ajaksi seurakuntatalon tilat kirkon vieressä osoitteessa Raumantie 3. Jumalanpalveluksia voidaan pitää myös seurakunnan alueella sijaitsevassa Munkkiniemen kirkossa. Sinne on alle 1,5 kilometriä Munkkivuoren kirkosta.

Munkkivuoren seurakunta itsenäistyi vuonna 1967 Munkkiniemen seurakunnasta. Vuoden 2011 alussa seurakunnat yhdistettiin jälleen yhdeksi seurakunnaksi. Seurakunnalla on noin 10 400 jäsentä.

Munkkivuoren kirkko on jälleen yksi kosteusvaurioisten kirkkojen pitkässä listalla. Helsingissä listalla ovat muun muassa Herttoniemen kirkko ja Kannelmäen seurakuntatalo, Vantaalla Myyrmäen kirkko ja Pyhän Annan lastenkirkko. Espoossa korjattiin juuri kosteusvauriosta kärsinyt Leppävaaran kirkko.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: