null Yllättävä takaisku Leppävaaran kirkon remontissa: urakoitsija meni konkurssiin heti, kun se valittiin tarjouskilpailun voittajaksi

Ajankohtaista

Yllättävä takaisku Leppävaaran kirkon remontissa: urakoitsija meni konkurssiin heti, kun se valittiin tarjouskilpailun voittajaksi

Kirkkoherra Kalervo Salo: "Meille asia tuli täytenä yllätyksenä." Korjausten alkuperäinen 1,25 miljoonan kustannusarvio saattaa ylittyä.

Leppävaaran kirkon remontin aloituksessa tapahtui odottamaton käänne.

Kiinteistöjohtokunta valitsi 14. maaliskuuta pidetyssä kokouksessaan urakoitsijan toteuttamaan Leppävaaran kirkon remontin. Päätöksenteon jälkeen kävi ilmi, että kyseinen yritys on haettu konkurssiin. Takaisku oli yllättävä, sillä urakoitsijan taustat näyttivät olevan täysin kunnossa.

– Meille asia tuli täytenä yllätyksenä, sillä mitään viitteitä tällaisesta ei ollut etukäteen. Urakoitsija hakeutui konkurssiin oma-aloitteisesti, kertoo kirkkoherra Kalervo Salo.

Näin ollen remonttiasia palautuu valmisteluun. Päätösesitys jatkosta tuodaan yhteiselle kirkkoneuvostolle 8. huhtikuuta ja kiinteistöjohtokunnalle 11. huhtikuuta. Pyrkimys on, että peruskorjaus päästäisiin kuitenkin aloittamaan mahdollisimman pian. Alun perin kirkkorakennuksen remontti oli suunniteltu alkavaksi toukokuun alusta. Tällä hetkellä remontin tarkasta aloitusajankohdasta ei ole tietoa.

Uudet tilat ilahduttavat

Samalla yllätyskäänne merkitsee sitä, että remonttia varten varattu 1,25 miljoonan euron kustannusraami saattaa ylittyä.

Salolla on kuitenkin myös positiivisia uutisia sikäli, että Leppävaaran seurakuntatoimiston muutto uusiin tiloihin on nyt ohi ja keskiviikkona juhlistettiin tilojen tupaantuliaisia Business Park Stellassa.

– Uudet tilat ovat avarat ja valoisat, minkä lisäksi ympärillä on paljon palveluita. Työntekijöille on tarjolla esimerkiksi kuntosali talon puolesta. Suurin muutos entiseen lienee siirtyminen työhuoneista avokonttoriin. Uusissa tiloissa on erikseen hiljaiset tilat ja erilliset kännykkäkopit, joten sopeutuminen on sujunut kivuttomasti, Salo kertoo.

Kirkkoherra Kalervo Salo kiittelee seurakuntatoimiston uusia toimitiloja Business Park Stellan Terra-rakennuksessa.

Kirkkoherra Kalervo Salo kiittelee seurakuntatoimiston uusia toimitiloja Business Park Stellan Terra-rakennuksessa.

– Seurakuntalaiset ovat jo tottuneet asioimaan rekisteripalveluasioissa Espoon keskuksessa, ja ihmiset hoitavat asioita muutenkin paljolti puhelimitse ja internetissä. Tänne uusiin tiloihin voi myös sopia tapaamisia esimerkiksi sielunhoidollisissa asioissa, jos tarve vaatii, Salo sanoo.

Seurakunnan eri ryhmien toiminta on siirtynyt toisiin seurakunnan tiloihin. Pienryhmien siirtymiset alkoivat pääsääntöisesti pari viikkoa sitten. Pääkirkon messut siirtyvät toukokuun alusta Perkkaan ja Karakallion kappeleihin.

Sisäilmasta alkusysäys

Leppävaaran kirkon rakennekorjauksilla on määrä poistaa ja ehkäistä sisäilmaongelmia. Vuonna 1979 rakennettu Leppävaaran kirkko peruskorjattiin osittain vuosina 2008-2009. Vain muutama vuosi sen jälkeen henkilöstö alkoi oireilla, ja syyksi paljastui rakennuksen sisäilman laatu.

Kallion laella sijaitseva kirkko on rakennettu osittain rinteeseen. Asiaa tutkittaessa kirkon rakenteissa todettiin lukuisia ongelmia. Niitä ilmeni seinä- ja lattiarakenteiden liitoskohdissa sekä ikkunoiden puitteissa, sisäkatoissa sekä kirkkosalin ilmanvaihtokanavissa. Katosta vapautuu sisäilmaan kuitupölyä.

Liitoskohdat seinä- ja lattiarakenteissa ovat kriittisiä sisäilman kannalta, sillä niiden kautta hengitysilmaan saattaa vapautua epäpuhtauksia.

Tämä merkitsee sitä, että ongelmakohdat on tiivistettävä, minkä lisäksi sisäkattojen kattovillojen suojapaperit vaihdetaan. Ilmanvaihto korjataan asentamalla metalliset kanavat, jotka voidaan tarvittaessa puhdistaa. Maanvaraisten lattioiden lattiamateriaali vaihdetaan sellaiseksi, että se läpäisee kosteuden.

Leppävaaran seurakunnalla on käytettävissään Perkkaan kappeli, Karakappeli, Uuttu ja KilonRisti sekä lasten kappeli Arkki joten ne voivat toimia pääkirkon korvaavina tiloina.

(Tiedot uusista kokoontumispaikoista: https://www.espoonseurakunnat.fi/leppavaaran-seurakunta)

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.