null Musiikkimuseo Famessa saa laulaa Kauneimpia joululauluja karaokena – artistivieraana Pepe Willberg

Musiikkimuseon johtaja Olli Ilmolahti harrastaa laulamista bändissä, joka on soittanut yhdessä 45 vuotta ja tehnyt kaksi joululevyä.

Musiikkimuseon johtaja Olli Ilmolahti harrastaa laulamista bändissä, joka on soittanut yhdessä 45 vuotta ja tehnyt kaksi joululevyä.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Musiikkimuseo Famessa saa laulaa Kauneimpia joululauluja karaokena – artistivieraana Pepe Willberg

Musiikkimuseo Famessa tempaistaan tekojen tiistaina 29.11. maailman lasten hyväksi.

Museojohtaja Olli Ilmolahti, onko Famessa laulettu karaokea aiemminkin?

– Kyllä on. Meillä on virtuaalikaraoke, jossa voi laulaa vaikkapa Kolin kansallispuiston maisemissa tai Savonlinnan oopperajuhlissa Olavinlinnan lavalla. Valittavana on yli 80 000 kappaletta ooppera-aarioista rock’n rolliin.

Entä joululauluja?

– Hyvin vähän. Meillä oli pienimuotoinen tilaisuus museon ensimmäisenä syksynä 2019, mutta sitten tulikin koronapandemia. On hieno juttu, että saimme nyt joululaulukaraoken musiikkimuseoon! Konsertteja täällä on pidetty paljonkin.

Karaokepäivänä Fameen pääsee koko päivän alennuslipulla, jonka tuotosta osa menee maailman lapsille Suomen Lähetysseura kautta. Mitä museossa voi nähdä?

– Museon sydän on Suomen musiikin kunniagalleria, johon musiikkialan organisaatiot kuten Kansallisooppera, Gramex, Musiikkitalo ja Tampere-talo valitsevat joka vuosi uusia jäseniä. Valitut edustavat kaikkia musiikkigenrejä kansanmusiikista klassiseen ja kevyeen musiikkiin. Näyttelyssä esitellään heidän elämäntyötään.

– Tänä vuonna esillä ovat esimerkiksi Pave Maijanen, Oskar Merikanto, Jorma Panula, Erja Lyytinen ja Dingo. Uusi näyttelymme Myyttien sinfonia yhdistää taiteilija-muotoilija Kjell Engmanin lasiset orkesterisoittimet, valoshow’n ja multimediaesityksen.

Jaa tämä artikkeli: