null Jouluradion 20. kausi alkaa 1. marraskuuta – juhlakaudella on luvassa muun muassa uusi kanava ja juhlakonsertti

Ajankohtaista

Jouluradion 20. kausi alkaa 1. marraskuuta – juhlakaudella on luvassa muun muassa uusi kanava ja juhlakonsertti

Uudella kanavalla kuullaan aivan uutta joulumusiikkia. Sitä on luvassa myös konsertissa.

Jouluradion kanavat käynnistyvät jälleen 1. marraskuuta. Jouluradio juhlistaa tänä vuonna 20. kauttaan, ja luvassa on sekä perinteisiä elementtejä että ihan uusia juttuja.

Jouluradiosta on vuosikymmenien aikana kasvanut  10 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Kanavaperheeseen liittyy tänä vuonna Uusi joulu -kanava, jolla kuullaa aivan uutta joulumusiikkia. Sellaista on luvassa myös 1. joulukuuta Jouluradio20-juhlakonsertissa, jossa Metropolia-ammattikorkeakoulun opiskelijat esittävät tekemäänsä joulumusiikkia. Konsertti striimataan Jouluradion YouTube- ja Facebook-tileille ja kuullaan myös Jouluradion pääkanavalla lauantaina 20. joulukuuta kello 18. Uusinnat tulevat  22.12. ja 25.12. klo 18.

Jouluradion tarinaan voi tutustua myös kolmiosaisessa podcastissa, jota voi kuunnella Jouluradio.fi -sivuston kautta. Ensimmäinen jakso on kuunneltavissa 16.11., toinen 23.11. ja kolmas 30.11.

Kirkko ja kaupungin välissä jaetaan 17. marraskuuta Jouluradion 20. kautta juhlistava liite.

Ensimmäisenä adventtina, sunnuntaina 27.11. Paavalinkirkossa on Jouluradion juhlajumalanpalvelus, joka televisioidaan suorana lähetyksenä YLE TV1:lle.

Jouluradion aloittaessa toimintansa joulumusiikkia soitettiin radiossa melko vähän. Pääkaupunkiseudun seurakuntien radiotoimitukseen toimituspäälliköksi palkattu Riitta Kalliorinne aavisti, että pelkästään joulumusiikkiin keskittyvälle radiokanavalle saattaisi olla kysyntää. Syntyi Jouluradio, valtava joulumusiikin buumi ja loppu onkin sitten historiaa.

Tämä kausi on Jouluradion käynnistäjän ja Jouluradion muorin Riitta Kalliorinteen viimeinen. Jouluradion tarina jatkuu uusissa käsissä. – Jouluradio on tämän kauden jälkeen osaltani valmis. Olen kehittäjä ja nyt olen antanut kaiken, mitä joulumusiikin osalta pystyn. Nuoremmat jatkavat ja Jouluradion muori etsii uusia areenoja kehityskohteiksi, Kalliorinne sanoo. Jouluradio on seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen. Kirkko ja kaupunki ja Jouluradio ovat osa samaa mediaperhettä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.