null Mustasaari avautuu yleisölle 8. kesäkuuta ja viettää juhlakesää

Mustasaaressa ollaan luonnon keskellä ja kuitenkin kaupungissa.

Mustasaaressa ollaan luonnon keskellä ja kuitenkin kaupungissa.

Ajankohtaista

Mustasaari avautuu yleisölle 8. kesäkuuta ja viettää juhlakesää

Viime kesänä Mustasaari pysyi koronan vuoksi kiinni. Tänä kesänä saareen pääsee, mutta lautalla ja sisätiloissa ihmisten määrää joudutaan rajoittamaan.

Helsingin seurakuntien omistama Mustasaari Seurasaarenselällä juhlii tänä kesänä pyöreitä vuosia, sillä seurakuntien toiminta saaressa alkoi 90 vuotta sitten. Mustasaaren toiminnanjohtaja Leena Miettinen kertoo, että koronan vuoksi suuria synttäreitä ei järjestetä ja moni asia kesän ohjelmasta on vielä avoinna. Päivittäiset hartaudet ja sunnuntaimessut pidetään voimassaolevien kokoontumisrajoitusten mukaan. Myös ravintola- ja kahvilapalvelut ovat käytössä.

Varmaa on se, että saari on avoinna yleisölle 8.6.–15.8. Juhlavuoden kunniaksi venevajassa on heinä–elokuussa näyttely pappi Ilmo Launiksen valokuvista, jotka kertovat Mustasaaren toiminnasta 1940-luvun lopulla. Lapsille luvassa on Pukinmäen taidetalon tuottamaa lastenteatteria. Entiseen tapaan saareen tulee kesäasukkaiksi lampaita, kanoja ja kaneja.

Lauttamatkustajien määrää joudutaan koronan vuoksi rajoittamaan. Kesäkuussa yhdelle vuorolle voidaan ottaa enintään viisikymmentä matkustajaa. Siksi lautta liikennöi aiempaa tiheämmin, 40 minuutin vuorovälein.

Normaalikesinä Mustasaaressa käy yli 20 000 vierasta. Leena Miettisen mukaan saaren vetovoimaa selittää se, että siellä on monenlaista koettavaa ja nähtävää.

– Mustasaari on ainutlaatuinen paikka pääkaupunkiseudun saaristossa, idyllinen ja ihmisen kokoinen. Olemme luonnon keskellä, mutta kuitenkin kaupungissa, Miettinen sanoo.

Hänen mukaansa monet tulevat saarelle päästäkseen hetkeksi pois omista ympyröistään. Varsinkin lapsiperheitä houkuttelee myös se, että saari on päihteetön.

– Eikä pidä unohtaa korvapuusteja. Monelle ne ovat luovuttamaton juttu.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.