null Näin seurakunnat siivittävät etävappuun: suntion simaa, kanttoreita karnevaalitunnelmissa ja vappumuisteloita

Kuvassa mm. otos Puu-Vallilasta vuodelta 1952. Kuntsin talon edustalla perhe Poutanen. Lisäksi kuvassa vappukukka-rintaneuloja eri vuosilta.

Kuvassa mm. otos Puu-Vallilasta vuodelta 1952. Kuntsin talon edustalla perhe Poutanen. Lisäksi kuvassa vappukukka-rintaneuloja eri vuosilta.

Ajankohtaista

Näin seurakunnat siivittävät etävappuun: suntion simaa, kanttoreita karnevaalitunnelmissa ja vappumuisteloita

Jotkin seurakunnat kantavat kortensa kekoon, jotta vappu sujuisi mukavasti myös kotona.

Vappupiknikit, -brunssit ja -juhlat on tänä vuonna valitettavasti pakko unohtaa. Sen sijaan ihmisiä kehotetaan viettämään vappua kotioloissa. Myös jotkut seurakunnat ovat keksineet luovia tapoja olla mukana luomassa vapputunnelmaa.
 

1. Laajasalon kirkolla Helsingissä (Reposalmentie 13) myydään to 30.4. klo 11 alkaen suntion simaa. Pidä jonossa huoli turvaväleistä ja varaa mielellään tasaraha. Simaa on tarjolla 140 litraa. Hinta 4 euroa per litra, simaa myydään puolen litran ja puolentoista litran pulloissa. Munkit myydään valmiiksi pussitettuina euron kappale (3, 5, tai 10 kappaleen pusseja). Tuotto menee Yhteisvastuulle.
 

2. Kallion kanttorit ovat karnevaalitunnelmissa to 30.4. klo 16–17. Konsertissa Tommi Niskala, Vivika Oksanen ja Olli Pyylampi esittävät vappuhenkistä ohjelmaa kaksilla uruilla. Konsertin voi katsoa 30.4. klo 16 YouTubessa (Kallion seurakunta) tai Facebookissa. Halutessasi voit tehdä lahjoituksen Yhteisvastuukeräykselle (lomake etusivulla www.kallionseurakunta.fi). Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta.
 

3. Malmin seurakunta tekee vapunpäivänä 1.5. livelähetyksen Facebookissa klo 11–12. Ohjelmassa on musiikkia, nuorten sketsejä, liikuttava hartaus, tarinoita poikkeuksellisista vapuista, simapuheita ja yllätysvieraita. Malmin koronaorkesteri esiintyy.

 

4. Haagan seurakunnan vappulive Facebookissa 1.5. klo 11.30. Papit Heikki ja Minna keskustelevat kanssasi vapusta ja kaikesta, mikä siihen enemmän tai vähemmän liittyy. Ohjelmassa keskustelun lisäksi mm. munkkikilpailu ja ehkä pieni lauluesityskin.

 

5. Hakunilan seurakunnan vapputunnelmainen iltakirkko Facebookissa torstaina 30.4. klo 18. Lähetyksen voi katsoa myös seurakunnan nettisivuilla.

 

Juttua päivitetty 30.4. klo 15.20. Lisätty Haagan seurakunnan vappulive.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Viikingit joivat simaa voimajuomana – tee sitä tänä keväänä voikukista: ”Maku on taivaallinen”

Hyvä elämä

Perinteistä juhlajuomaa voi tehdä monista kasveista pitkin kasvukautta.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.