null Näin vietät laiskan kesäpäivän, josta aivosi kiittävät – makoile, hidastele, maleksi, ihmettele ja vaienna kännykkä

Kesäistä laiskottelupäivää voi viettää vaikka riippumatossa kirjaa lukien.

Kesäistä laiskottelupäivää voi viettää vaikka riippumatossa kirjaa lukien.

Hyvä elämä

Näin vietät laiskan kesäpäivän, josta aivosi kiittävät – makoile, hidastele, maleksi, ihmettele ja vaienna kännykkä

Kesällä lomapäivätkin täyttyvät helposti erilaisilla aktiviteeteilla. Välillä on kuitenkin hyvä viettää edes yksi päivä laiskotellen, sillä joutenolo tekee tutkitusti hyvää aivoille ja jaksamiselle. Tässä vinkit laiskaan päivään.

1. Hidas aamu

Aloita päivä rauhallisesti yöpaidassa. Nauti aamupala hitaasti nautiskellen sängyssä, lattialla, sohvalla, parvekkeella tai pöydän ääressä – paikassa, jossa olo tuntuu mukavimmalta. Voit lueskella samalla päivän lehteä tai jotain kirjaa, kuunnella radiota tai uppoutua katsomaan suosikkielokuvaasi tai -sarjaasi. Tai voit vain katsella ulos ikkunasta ja ihmetellä maailmaa ja omaa olemassaoloasi.

Tärkeintä on, etteivät aamun toiminnot vaadi liikaa ponnistelua. Et suorita mitään etkä myöskään säädä kenenkään kanssa tekemisiä ja aikatauluja tuleville päiville.

Ajattele, että tämä päivä on yksin sinun ja se on luksusta kaiken tekemisen keskellä.

2. Maleksiva päivä

Puoliltapäivin voit päättää, jatkatko koko päivän koti- ja sohvalinjalla. Jos satut omistamaan riippumaton, päivä kuluu mainiosti myös siinä makoillessa vaikka hyvän kirjan, podcastin, musiikin, ristikoiden tai sudokujen parissa.

Jos taas päätät lähteä ulkoilemaan, pue ylle rennot vaatteet ja kävele hitaasti maleksien. Ehkä kulkusi vie sinut lähipuistoon tai lähimetsään. Istahda siellä penkille, kivelle tai kannolle ja katsele ihmisiä, kasveja ja puita. Jos lähellä kotiasi on meren- tai järvenranta, voit mennä viettämään aikaa rannalle, pulahtaa välillä veteen tai heitellä verkkaisasti veteen onkivapaa. Tai voit vain katsella aavaa ja avaraa ulappaa.

Ruoanlaiton pitää olla laiskottelupäivänä mahdollisimman yksinkertaista tai sen voi jättää kokonaan väliin. Käy sen sijaan ostamassa retkieväät lähikaupasta tai käy kahvilassa tai ravintolassa nauttimassa sen antimista.

3. Raukea ilta

Ilta voi jatkua sohvalinjalla. Nautiskele yhä aikatauluttomuudesta ja heittäydy ilman huonoa omatuntoa espanjalaiseen manana-meininkiin: kaiken ehtii tehdä huomenna.

Ehkä jo illalla huomaat, miten hyvää päivän laiskottelu on tehnyt. Keho on rentoutunut ja olotila levollinen, kun on malttanut olla koko ajan suorittamatta yhtä ja toista.

Anna raukeuden laskeutua iltaasi. Ennen nukkumaanmenoa hengittele vielä rauhassa, ja meditoi tai hiljenny rukoukseen, jos se tuntuu sinusta luontevalta. Älä missään nimessä ala tässä vaiheessa esimerkiksi selata kännykkää, saati vastailla viesteihin.

Laita kännykkä yöksi äänettömälle ja vetäydy nukkumaan, kun uni alkaa painaa silmiä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.