null Naisten saunailloissa Hvittorpissa unohdetaan kiireet ja rentoudutaan

Naisten saunailtojen vapaaehtoinen vastuuhenkilö Anneli Virolainen nauttii Vitträsk-järven hiljaisuudesta.

Naisten saunailtojen vapaaehtoinen vastuuhenkilö Anneli Virolainen nauttii Vitträsk-järven hiljaisuudesta.

Naisten saunailloissa Hvittorpissa unohdetaan kiireet ja rentoudutaan

Hvittorpin rantasaunaan kokoontuu saunomista ja avantouintia rakastavia naisia.

Millaisia ovat naisten saunaillat Hvittorpissa, vastuuhenkilö Anneli Virolainen?

– Ne ovat kaikille avoimia saunailtoja, joita järjestetään syys- ja kevätkaudella kerran kuukaudessa. Lähdemme liikkeelle Matinkappelilta kimppakyydeillä muutamalla autolla. Kyytimaksu on kaksi euroa.

– Saunomme rantasaunassa kaikessa rauhassa nautiskellen puolitoista tuntia. Löylyjen jälkeen syömme iltapalan ja keskustelemme. Ilta päättyy kappelissa pidettävään iltahartauteen ikonin ja kynttilöiden ääressä. Luemme silloin runoja ja Raamattua sekä laulamme. Siunaamme toinen toisemme sisaruspiirissä ja sitten lähdemme kotimatkalle.

Millainen on Hvittorpin rantasauna?

– Se on Espoon seurakuntien kurssikeskuksen melko uusi rantasauna Kirkkonummella Vitträsk-järven rannalla. Lauteille mahtuu noin 20 henkeä nauttimaan mehevistä löylyistä. Suurin osa saunojista käy myös uimassa ja talvella avannossa.

Mistä aiheista lauteilla puhutaan?

– Olemme kaikki ilman titteleitä, samanarvoisia ja rentoja ihmisiä. Saunassa olemme jutelleet esimerkiksi kulttuurista, lapsuusmuistoista, omista juurista ja uskon asioista. Keskustelun aiheet riippuvat osallistujista. Osa on vakioporukkaa, mutta usein on mukana uusiakin kasvoja. Järjestämme saunailtoja eri viikonpäivinä, jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan.

Mikä naisten saunailloissa on mielestäsi parasta?

– Rauhallisuus ja hyvä henki. Kaikki illat ovat erilaisia. Yleensä tunnelma on kiireetön, iloinen ja myönteinen. Suurin osa kävijöistä rakastaa saunomista ja moni myös avantouintia. Minulla on usein tunne, että olemme yhtä porukkaa siitä huolimatta, että emme välttämättä tunne toisiamme. Ensikertalaisetkin otetaan hyvin mukaan.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi