
Eero Saunamäen soittaessa selviää, ettei nokkahuilu ole mikään yksinäinen koulusoitin.
Nokkahuilun ja cembalon sävelet täyttävät keskiaikaisen harmaakivikirkon
Vantaan Pyhän Laurin kirkossa voi viettää lepohetken vanhaa musiikkia kuunnellen.
Presidentinlinna on Eero Saunamäelle tuttu paikka. Hänet on voinut nähdä siellä ainakin itsenäisyyspäivinä.
– Olen esiintynyt presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla useita kertoja. Johdan Kaartin Combo -orkesteria, joka Linnan juhlissa soittaa tanssittavaa musiikkia.
Saunamäen työpaikka on ollut 20 vuotta Kaartin soittokunta, joka on tasavallan presidentin edustusorkesteri ja armeijan edustussoittokunta.
– Tällä hetkellä olen virkavapaalla ja nautin Suomen Kulttuurirahaston myöntämästä työskentelyapurahasta.
Saunamäen soittimet ovat saksofoni ja nokkahuilu. Viime vuosina nokkahuilu on ollut enemmän esillä. Saunamäki tekee YouTubeen nokkahuiluaiheista sisältöä ja esiintyy myös sinfoniaorkesterin solistina.
Tavan tallaajille nokkahuilusta tulee ensimmäisenä mieleen alakoulun musiikintunnit.
– 1600- ja 1700-luvulla nokkahuilu oli yhtä arvostettu puupuhallin kuin oboe, huilu ja fagotti. Nykyään ne ovat arvostettuja orkesterisoittimia, mutta nokkahuilu on jäänyt yksinäiseksi koulusoittimeksi.
Kouluissa soitetaan sopraanonokkahuilua, joka on Saunamäen mukaan yksi monista. Nokkahuiluperheeseen kuuluu erikokoisia ja -näköisiä soittimia. Sen myötä ne kuulostavatkin erilaisilta.
– Pyhän Laurin kirkon tunnin lepohetkikonsertissa soitan viittä erilaista nokkahuilua. Ideana on se, että yleisö lepäilee kirkon penkillä tai mukaan otetuilla retkipatjoillaan ja kuuntelee musiikkia.
Vanhan musiikin päivän lepohetkikonsertti pe 21.3. klo 18 Pyhän Laurin kirkossa, Kirkkotie 45. Eero Saunamäki, nokkahuilut, ja Kirill Kozlovski, cembalo.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee

Tyyny kainaloon ja villasukat jalkaan – Tikkurilan kirkko kutsuu lepäämään
Hengellisyys Hyvä elämäTammikuun viimeisenä päivänä Tikkurilan kirkossa keskitytään yhteen asiaan kerrallaan.
