null Emma Salokoski on musiikillinen kameleontti

Emma Salokoskella on oma bändi ja kuoro, ja hän opiskeleekin kevään ajan kuoronjohtoa Tanskassa.

Emma Salokoskella on oma bändi ja kuoro, ja hän opiskeleekin kevään ajan kuoronjohtoa Tanskassa.

Hyvä elämä

Emma Salokoski on musiikillinen kameleontti

Laulaja esiintyy Vernissan uudella klubilla, jossa ilta jatkuu vapaamuotoisilla jameilla.

Moni mieltää Emma Salokosken jazzlaulajaksi, mutta tosiasiassa hän esittää rytmimusiikkia laidasta laitaan.

– Ehkä musiikkini mielletään jazziksi, koska en laula Radio Nova -poppia.

Salokoskea kuullaan maaliskuun lopussa Tikkurilan Vernissan uudella Free Fall Nights -rytmimusiikkiklubilla. Hän esiintyy siellä bändin säestyksellä laulaja-pianisti Hilkka Louhivuoren kanssa.

– Illan ohjelmisto tulee olemaan monimuotoista, ja iltahan vielä jatkuu vapaamuotoisilla jameilla. Sinne vaan mukaan laulamaan ja soittamaan, Salokoski kehottaa.

Klubia isännöi muusikko Kalevi Louhivuori. Hän on tyytyväinen hyvin varusteltuun kulttuuritaloon, joka mahdollistaa isompienkin tapahtumien järjestämisen. Vantaan kulttuuriväki on myös auttanut klubin käynnistämisessä.

– Klubi-illat ovat ikärajattomia, joten näin nuoret voivat kohdata huippumuusikoita ja -artisteja. He pääsevät myös musisoimaan näiden kanssa lavalle.

Kuoronjohtoa oppimassa

Emma Salokoski kehuu lahjakasta Hilkka Louhivuorta, joka on mukana myös Emma Salokoski Voices -kuorossa. Salokoski perusti kuoron noin seitsemän vuotta sitten.

– Kuoron ohjelmisto sisältää tasokasta rytmimusiikkia. Esitämme muun muassa rytmisten naisartistien, kuten Laura Mvulan ja Lianne La Havasian, musiikkia.

Alkuun tuntui järkevältä keskittyä tietyntyyppiseen musiikkiin, mutta pian huomasin, että se vain köyhdytti minua. 

Kuorolauluun liittyy myös Salokosken opiskelu, hän nimittäin käy kevään ajan rytmistä kuoronjohtamisen kurssia Tanskassa. Hän on hakeutunut aiemminkin musiikkiopintojen pariin Tanskaan.

– Siellä on niin ainutlaatuinen koulutusjärjestelmä. Opetus on korkeatasoista, mutta erityisesti minua puhuttelee sen yksilöä kunnioittava ja kannustava filosofia. Se on toista kuin slaavilainen lyttäysmentaliteetti, jota koin musiikkiopinnoissani kotimaassa.

Säveltäjä ja sanoittaja

Laulaja keikkailee jonkin verran oman bändinsä kanssa. Nykyisin hän on kuitenkin tehnyt enimmäkseen duokeikkaa kitaristi Jarmo Saaren ja haitaristi Johanna Juholan säestämänä.

Emma Salokosken viimeisin albumi, Kiellettyjä asioita, ilmestyi kaksi vuotta sitten. Hän sävelsi levyn kappaleet kahta lukuun ottamatta ja teki kaikkiin sanoitukset.

Kiellettyjä asioita oli toinen albumi, jonka Salokoski julkaisi Warner Music -levy-yhtiössä. Hän on kuitenkin lähtenyt pois Warnerilta.

– Alkuun tuntui järkevältä keskittyä tietyntyyppiseen musiikkiin, mutta pian huomasin, että se vain köyhdytti minua. Koen nimittäin olevani luonteeltani määrittelemätön kameleontti eli haluan tehdä vapaasti monenlaista musiikkia.

Uutta soololevyä Salokoskella ei ole nyt suunnitteilla, vaan seuraava levyprojekti on tiedossa Ilmiliekki-kvartetin kanssa. Tarkoituksena on levyttää suomenruotsalaista runoutta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Marzi Nymanille Hurriganes, hengellisyys ja Bach ovat sukulaisia

Hengellisyys

Sekä hengellisissä piireissä että musiikkikentällä ihmisillä on vaarana ajatella, että kaikki kokevat asiat samalla tavalla kuin itse.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.