null Oikea suora ja vasen koukku Yhteisvastuun hyväksi – diakoni Hanna Videll valjastaa kuntonyrkkeilytaitonsa ihmisten auttamiseen

– Kuntonyrkkeily on mainio tapa nollata pää, tietää lajia kauan harrastanut Hanna Videll. Hän työskentelee arabiankielisen työn diakonina sekä seurakuntien kansainvälisen työn sihteerinä.

– Kuntonyrkkeily on mainio tapa nollata pää, tietää lajia kauan harrastanut Hanna Videll. Hän työskentelee arabiankielisen työn diakonina sekä seurakuntien kansainvälisen työn sihteerinä.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Oikea suora ja vasen koukku Yhteisvastuun hyväksi – diakoni Hanna Videll valjastaa kuntonyrkkeilytaitonsa ihmisten auttamiseen

Yhteisvastuukeräyksen toteuttamisessa voi käyttää mielikuvitusta ja kokeilla uusia tapoja.

Diakoni Hanna Videll, ohjaat kuntonyrkkeilyä kulosaarelaisessa puistossa kahtena kesäiltana. Oletko harrastanut lajia kauan?

– Kyllä, kävin Suomen Kunto-ohjaajaliiton kurssit jo 1990-luvulla. Nyt toimin Tapanilan Erän nyrkkeilyjaoston puheenjohtajana ja ohjaan tuntejakin tarvittaessa tuuraajana.

Nyrkkeilyä pidetään aggressiivisena lajina. Miten nyrkkeilytunti sopii seurakunnan toimintaan?

– Kuntonyrkkeily on eri asia kuin kilpanyrkkeily. Kuntonyrkkeily on iloista ja turvallista yhdessä tekemistä, joka kasvattaa sekä henkistä että fyysistä kuntoa. Siinä täytyy ajatella niin paljon, että tunnilla pääsee kyllä irti huolista. Liike, jalat, kädet, hengitys, palautus, lyönti, suojaus… kaikki tämä on hyvää aivojumppaa.

– Musiikki soi taustalla, siitä saa tsemppiä. Noin 20 prosenttia tekemisestä on lyöntejä, ilmaan tai säkkiin tai kaverin hanskoihin, ja muu on liikettä ja ajattelua. Perustekniikka on toki sama kuin kilpanyrkkeilyssä.

Millaiset varusteet puistonyrkkeilyyn tarvitaan?

– Hyvät liikuntakamppeet, jumppa-alusta, vesipullo ja pyyhe. Jos kotoa sattuu löytymään hanskat, ne voi ottaa.

Millä muilla tavoilla Herttoniemen seurakunta on kerännyt rahaa Yhteisvastuukeräykseen?

– Meillä on ollut lipaskeräystä sekä laskiaisrieha ja vapputapahtuma. Keräys jatkuu syyskaudellakin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.