null Pöllö kääntää katsettaan ja huhuilee – Unelmien liikuntapäivässä Vantaalla voi kokeilla eläinjoogaa ja satuhierontaa

Iina ja Eevi pääsivät kokeilemaan eläinjoogaa äitinsä Päivi Ronkaisen opastuksella.

Iina ja Eevi pääsivät kokeilemaan eläinjoogaa äitinsä Päivi Ronkaisen opastuksella.

Ajankohtaista

Pöllö kääntää katsettaan ja huhuilee – Unelmien liikuntapäivässä Vantaalla voi kokeilla eläinjoogaa ja satuhierontaa

Pyhän Laurin kirkkopuistossa pääsee kokeilemaan jousiammuntaa.

Valtakunnallinen Unelmien Liikuntapäivä järjestetään tänä vuonna neljännen kerran. Sen toivotaan olevan liikkumisen pop up -päivä.

Päivi Ronkainen ryhtyy kokeilemaan eläinjoogaa lastensa Eevin ja Iinan kanssa.

– Tehdään ensin norsu. Hyppää jalat auki. Laita käsistä korvat. Kallista sitten päätä yhteen suuntaan. Sitten toiseen suuntaan. Nyt voidaan pysäyttää pään liike. Sitten tömistellään jalkoja, ohjaa Ronkainen.

Kohta tapahtuu muutakin. Utelias kurki seisoo yhdellä jalalla. Pöllö kääntää katsettaan ja huhuilee. Kissa köyristää ensin selkänsä ja nostaa sitten päänsä pystyyn ja häntänsä ylös.

Unelmien Liikuntapäivän ideana on innostaa yhteisöjä ja yksityisiä ihmisiä järjestämään liikuntatapahtumia – tai vain yksinkertaisesti lähtemään liikkeelle. Vantaalla liikuntapäivä toteutetaan useammassakin paikassa useaan aikaan. Vantaan Sydän on toista kertaa järjestämässä liikuntatapahtuman perheille.

– Viime vuonna olimme Veromiehen koululla. Osallistujia oli yli 300. Tänä vuonna kutsumme perheitä Helsingin pitäjän kirkkopuistoon, kertoo Vantaan Sydämen vapaaehtoinen Päivi Ronkainen.

– Kun kävin viime kesänä keskiaikatapahtumassa, huomasin, että pappilan puisto, etenkin ruohokentät Pakarituvan ympärillä, ja Kyrkoby skolan piha ovat mainio paikka perhetapahtumalle.

On iloista, että Pyhän Laurin kirkkopuistoa voidaan käyttää muuhunkin kuin häihin ja hautajaisiin. Kirkkopuisto on eläviä ja kuolleita varten.
– Päivi Helén

Päivi Ronkaisen idea sai vihreää valoa seurakunnasta.

– On iloista, että Pyhän Laurin kirkkopuistoa voidaan käyttää muuhunkin kuin häihin ja hautajaisiin. Kirkkopuisto on eläviä ja kuolleita varten, sanoo Tikkurilan seurakunnan pappi Päivi Helén.

Hänen mukaansa seurakuntaa kiinnostaa kaikki, mikä liittyy ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kirkon lähelle tuleminen on hengellinen kokemus. Lisäksi seurakunta tuo tapahtumaan vohvelikahvion.

– Vohvelikahveja myydään Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Tuotto menee lasten ja nuorten koulutukseen, ettei kenenkään opintie jäisi puolitiehen, Helén kertoo.

Maksullisia pikkusyömisiä lukuun ottamatta tapahtuma on osallistujille maksuton. Järjestäjät hakevat kaupungilta avustusta kuluihin.

– Perheliikuntapäivän järjestelyihin osallistuu monia yhdistyksiä ja niiden vapaaehtoisia, kuten Vantaan Latu, NMKY, Vantaan perhekoutsit, KRIK, listaa tapahtuman koordinaattori Pirkko Järvinen.

Tekemisiäkin on tarjolla monenlaisia: sulkapalloa, frisbeegolfia, pihamuistipeli, hevoskärryajelua, polkupyörätaitorata, pomppulinna, satuhierontaa.

– Jos ehtisin, menisin ehkä kokeilemaan tandempyöräilyä tai jousiammuntaa, Järvinen sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.