null Onko sinulla muistoja Tapiolan kirkosta? – Minna Vihkolla niitä on paljon

Minna Vihkolle Tapiolan kirkko on tuttu lapsesta saakka. Sisään astuminen tuntuu aina kotoisalta.

Minna Vihkolle Tapiolan kirkko on tuttu lapsesta saakka. Sisään astuminen tuntuu aina kotoisalta.

Ajankohtaista Hengellisyys

Onko sinulla muistoja Tapiolan kirkosta? – Minna Vihkolla niitä on paljon

Tapiolan seurakunta kokoaa muistoista näyttelyn ja kerää ne verkkosivulle.

Joka sunnuntai ennen kymmentä Minna Vihko astuu puolisonsa kanssa sisään Tapiolan kirkon ovesta. He hakeutuvat istumaan vakiopaikalleen, kirkkosalin vasemmalle laidalle, sillä se on heistä kirkon paras kohta: näkyvyys saarnastuoliin on suora ja kanttorin työtä on mahdollista seurata.

Messussa käyminen on Vihkoille tärkeä perinne.

– Siellä ympärillä on paljon tuttuja, mutta onneksi aina tuntemattomampiakin seurakuntalaisia. Samoja ihmisiä näen kaupassa, kävelyllä ja kuorossa, Minna Vihko sanoo.

Hänelle Tapiolan kirkko on oman kylän keskipiste, kotoisa ja turvallinen paikka. Pohjoistapiolalainen Vihko on asunut seurakunnan alueella yhteensä 49 vuotta.

– Monet tärkeät muistoni kietoutuvat tuohon rakennukseen: minut on konfirmoitu ja vihitty Tapiolan kirkossa, ja isäni on haudattu sen uurnalehtoon.

Tapiolan kirkkosali avautui lähes kaksi vuotta kestäneen peruskorjauksen jälkeen tammikuussa, ja muukin rakennus on valmistumaisillaan. Keväällä seurakunnassa vietetään sen kunniaksi juhlaviikkoja.

Nyt ihmisiltä kaivataan muistoja kirkosta. Niitä kootaan seurakunnan verkkosivulle ja kirkolla tämän vuoden aikana pidettävään näyttelyyn. Joitakin kertomuksia on jo verkossa näkyvilläkin.

– Muistot jäävät säilöön seurakunnan arkistoon. Toivomme, että niistä on iloa myös jälkipolville, sanoo Tapiolan seurakunnan viestinnän asiantuntija Sonja Grönqvist.

Minna Vihkon tärkein mielikuva Tapiolan kirkosta on se, että hän tuntee olevansa turvassa harkoista kootun alttariseinän suojassa. Sen harmaa väri ja rosoinen materiaali tuntuvat elävän valon vaihteluiden mukaan.

– Alttariseinä on kuin muuri, joka ei kuitenkaan eristä tai erottele. Pidän myös siitä, että kotikirkossani on katto korkealla ja seinät leveällä. Se sopii evankelis-luterilaiseen sanomaan, Vihko sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tapiolan kirkon peruskorjauksen valmistuminen viivästyy hieman, mutta jouluna kirkkoon jo pääsee

Ajankohtaista

Viivästyminen johtuu pääasiassa katossa olleesta vuodosta. Ensimmäistä remontin jälkeistä messua vietetään neljäntenä adventtina, juhlaviikkoa tammikuussa.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.