null Tapiolassa kerätään rahaa, jotta vähävaraistenkin perheiden lapset pääsevät Linnanmäelle

Linnanmäen huvipuisto avattiin 12. kesäkuuta. Koronaepidemian vuoksi kaikki laitteet eivät ole tänä kesänä käytössä.

Linnanmäen huvipuisto avattiin 12. kesäkuuta. Koronaepidemian vuoksi kaikki laitteet eivät ole tänä kesänä käytössä.

Ajankohtaista

Tapiolassa kerätään rahaa, jotta vähävaraistenkin perheiden lapset pääsevät Linnanmäelle

Koronaepidemian vuoksi monen perheen taloustilanne on tiukentunut, ja lastenkulttuurin ehdoton ykkönen eli päivä Lintsillä uhkaa jäädä osan kohdalla haaveeksi.

Kun lapset vertailevat kesälomiensa kohokohtia, vierailu Linnanmäen huvipuistossa on ollut vuodesta toiseen yksi kovimmista jutuista. Lintsi on myös statussymboli.

– Monille on tärkeä päästä kokemaan samoja asioita kuin muut ikätoverit, ja lasten keskuudessa Linnanmäki on todella suosittu. Monilla perheillä ei kuitenkaan ole varaa hankkia 42 euron ranneketta varsinkaan, jos perheessä useampi kuin yksi lapsi, sanoo Tapiolan seurakunnan diakoniatyöntekijä Merita Hietanen.

Niinpä Hietanen järjesti Tapiolan seurakunnan alueella keräyksen, jonka tuotot ohjataan lasten Linnanmäki-rannekkeisin.

– Koronaepidemian vuoksi monissa perheissä vanhemmat ovat joutuneet työttömiksi tai lomautetuiksi. Monet ovat taloudellisesti tiukalla eivätkä uskalla miettiä kalliita menoja, Hietanen sanoo.

Monet hyvätuloiset seurakuntalaiset ovat itse ottaneet yhteyttä diakoniatyön toimistoon kysyäkseen, kuinka he voisivat auttaa.

Tapiolan seurakunnan alue on perinteisesti ollut hyvin vauras ja epäitsekäs.

– Keräysten järjestäminen Tapiolassa on helppoa. Monet hyvätuloiset seurakuntalaiset ovat itse ottaneet yhteyttä diakoniatyön toimistoon kysyäkseen, kuinka he voisivat auttaa, Hietanen kertoo.

– Tällä hetkellä mietimme tosi tarkasti, miten käytämme diakoniatyölle budjetoidut varat, koska emme tiedä, miten koronaepidemian vaikutukset tulevat näkymään syksyllä. Tapiolassa on paljon yhden tai kahden hengen yrityksiä, jotka ovat koronakriisin myötä joutuneet vaikeuksiin.

Linnanmäki-keräys jatkuu syyskuun loppuun asti. Se toteutetaan Kirkkopalveluiden perustaman Kotimaanapu-keräyssivuston kautta. Kotimaanavun kautta kirkolla on valmiiksi keräyslupa pienimuotoisiin paikallisiin keräyskohteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.