null Pikku Huopalahden läksypiirissä voi saada apua esimerkiksi suomen kielen opiskeluun

Diakoniaopiston opiskelija Fartun Hassan (oik.) kysyy neuvoja vapaaehtoisena toimivalta Pepiltä matematiikassa ja suomen kielessä.

Diakoniaopiston opiskelija Fartun Hassan (oik.) kysyy neuvoja vapaaehtoisena toimivalta Pepiltä matematiikassa ja suomen kielessä.

Hyvä elämä

Pikku Huopalahden läksypiirissä voi saada apua esimerkiksi suomen kielen opiskeluun

Helppi-läksypiirissä käy maahanmuuttajataustaisia lapsia ja aikuisia.

Pikku Huopalahden nuorisotalolla on koko syksyn ajan kokoontunut Helppi-ryhmä, joka tukee maahanmuuttajataustaisia lapsia läksyjen tekemisessä ja maahanmuuttaja-aikuisia muun muassa suomen kielen tehtävissä.

– Eniten tässä ryhmässä käy alakouluikäisiä, mutta meillä ei ole yläikärajaa, kertoo toimintaa vapaaehtoisena koordinoiva Jukka Isokangas.

Läksyjen tekemisessä auttavat ovat vapaaehtoisia useilta eri aloilta. Arkkitehtuuria opiskeleva Pihla Tammisto löysi ryhmän verkosta.

– Käyn täällä suunnilleen joka toinen viikko. Tämä on minusta ennen kaikkea tukena olemista. Nuori voi keskittyä läksyjen tekoon ja kysyä apua tarvittaessa, Tammisto sanoo.

Joustavaa toimintaa

Vapaaehtoisille ei ole koulutusta eikä erityistä opettajan osaamista vaadita. Toimintaan voi sitoutua oman jaksamisen puitteissa.

– Kokoonnumme kerran viikossa, mutta vapaaehtoiseksi voi tulla vaikka kerran kuukaudessa. Tällä hetkellä meillä on kymmenkunta aktiivista vapaa­ehtoista pyörittämässä toimintaa, Jukka Isokangas sanoo.

Peruskoulun läksyjä tehdessä opin itsekin aina uutta.

- Heta Khary

Heta Kharyn mielestä toiminnassa parasta on yhdessäolo ja nuorten kanssa toimiminen.

– Tuntuu, että olen taas ajan hermolla. Kun omat lapseni ovat jo aikuisia, täällä pääsee taas tutustumaan nuorten maailmaan. Peruskoulun läksyjä tehdessä opin itsekin aina uutta, Khary sanoo.

Myöskään opiskelijoiden ei tarvitse sitoutua ryhmään, vaan paikalle voi tulla silloin, kun kokee tarvitsevansa apua. Aikuisopiskelijat tarvitsevat usein apua suomen kieleen liittyvien tehtävien kanssa ja peruskoulua käyvät useammissa lukuaineissa.

Yksi viikon kohokohdista

Diakoniaopistossa opiskeleva Fartun Hassan löysi ryhmän ystävänsä kautta ja käy ryhmässä aktiivisesti.

– Tarvitsen apua erityisesti matematiikassa, englannissa ja suomen kielessä, hän sanoo.

Läksykerhoa pyöritetään yhteistyössä Töölön seurakunnan kanssa. Seurakunta tukee toimintaa muun muassa lahjoittamalla kyniä, vihkoja ja muuta tarpeellista, nyt korona-aikaan kasvomaskeja.

– Tämä on itselleni yksi viikon kohokohdista. Pääsee hyvin konkreettisesti auttamaan muita. Tämä on myös yksi tapa tutustua erilaisiin helsinkiläisiin, Isokangas toteaa. 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Lina Viinikainen yrittää saada Itä-Helsingin maahanmuuttajaäidit ja kantasuomalaiset ystävystymään – seinänaapuritkin voivat elää omissa kuplissaan

Hyvä elämä

Monet maahanmuuttajataustaiset äidit surevat sitä, että heillä ei ole kantasuomalaisia ystäviä. Luterilaisen kirkon pyörittämässä KoKo-hankkeessa eri taustoista oppivat näkemään, mikä heitä yhdistää.





Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.