Ella Luoma -haulla löytyi 42 hakutulosta.

1. Luoma: Aikuiset-sarjan Arttu rakastaa ystäväänsä Oonaa niin kuin kristinuskossa opetetaan

Self help -oppaat neuvovat suhtautumaan ystäviin hyödykkeinä ja vaihtamaan raskaat ihmiset uusiin. Haluammeko todella elää niin?

27.09.2022

2. Luoma: Kuningattaren corgit, paavimeemit ja pääministerin tanssivideot − vallanpitäjien viihteellistäminen ei ole ongelmatonta

Kun kuninkaalliset ja muut johtajat alkavat tuntua meemeiltä ja tosi-tv-hahmoilta, olennaiset kysymykset voivat unohtua.

13.09.2022

3. Luoma: Jos millenniaali ei voi samaistua Antti Tuiskuun, niin kehen sitten?

Uskallan väittää, että suurella osasta yli kolmekymppisiä naisia on jokin suhde Antti Tuiskuun. Ja se on pelkästään hyvä asia.

30.08.2022

4. Luoma: Neil Gaimanin Sandman on vastalääkettä tyhjälle toivopuheelle

Toivoa ja unelmia ei tule rinnastaneeksi sellaisiin elämän perusedellytyksiin, mutta Sandman muistuttaa, ettei kykyä uneksia ei tule vähätellä.

16.08.2022

5. Luoma: Taru sormusten herrasta on kertomus perisynnistä

Frodon matka sormuksen tuhoamiseksi on kuin ihmisen räpistely irti omasta syntisyydestään.

02.08.2022

6. Luoma: Enkelin ja hirviönmetsästäjän syvä ystävyys Supernatural-sarjassa kertoo fanikulttuurin muutoksesta

Fanien vaatimukset yhdistettynä käsikirjoittajien lakkoon tuottivat tv-romanssin, tavallaan. Varoitus! Kolumni sisältää juonipaljastuksia.

19.07.2022

7. Luoma: Uskonnolliseen vakaumukseen ei kuulu se, että vaatii toisilta, mutta ei itseltään

Handmaid’s tale kertoo epäterveestä uskonnollisesta yhteiskunnasta, jossa naiset luopuvat kaikesta suuremman päämäärän vuoksi eikä miesten tarvitse luopua mistään.

05.07.2022

8. Luoma: Viinaa ja hurjistuneita naisia – sellaista on huikentelevaisen rokkitähden elämä

Johnny Deppin tähdittämissä elokuvissa on vuosia naureskeltu sille, kun nainen lyö. Oikeussalissa se ei ollutkaan hauskaa.

21.06.2022

9. Luoma: Miljardööri pystyisi auttamaan monia – itsensä varustaminen supersankariksi on jännittävää, mutta ei kovin tehokasta

Rikkaus saa ihmisen käyttäytymään erikoisesti. Tämä pätee sekä fiktiossa että tosielämässä.

10.05.2022

10. Luoma: Viihdemaailmassa ryppyotsaisuus on hyvästä ja vie kohti moniäänisyyttä

Joidenkin ihmisten mielestä woke on pelottavaa vasemmistopropagandaa. Pahimmillaan se on tylsää.

26.04.2022

11. Luoma: Kirkolla on queerbaiting-ongelma

Queerbaitingin avulla yritetään miellyttää kaikkia. Sama ilmiö on nähtävissä niin elokuvissa kuin kirkossakin.

12.04.2022

12. Luoma: Venäjä tuo mieleen tv-sarjan Handmaid’s Tale

Kun valtio siirtyy kohti totalitarismia, se rajoittaa ensimmäiseksi vähemmistöjen ja naisten oikeuksia.

29.03.2022

13. Luoma: Öljystä on tullut synnin symboli – Jumalan lahjoja ei pidä tuhlata vain siksi, että niin voi tehdä

Pahikset käyttävät holtittomasti fossiilisia polttoaineita myös elokuvissa Waterworld ja Mad Max Fury Road.

15.03.2022

14. Luoma: Dyyni ja Tähtien sota kertovat, että satunnaisesta valkoisesta miehestä ei pidä tehdä pelastajaa

Yhteisön voittajastrategia ei ole nostaa yksilöä Jumalan paikalle. Messiaaniset odotukset kun synnyttävät lähinnä diktaattoreita. Tämän tiesi myös Jeesus.

15.02.2022

15. Pikku Huopalahden läksypiirissä voi saada apua esimerkiksi suomen kielen opiskeluun

Helppi-läksypiirissä käy maahanmuuttajataustaisia lapsia ja aikuisia.

27.11.2020

16. Rakenna joulupuu -joulukeräys välittää välittämistä – tänä vuonna lahjatoiveita toteutetaan lahjakorteilla

Muutamassa Helsingin seurakunnassa lahjatoiveita voi hakea perinteiseen tapaan kirkon joulukuusesta, mutta lahjat annetaan lahjakortteina.

19.11.2020

17. Kehitysvammaisten liikuntapassi haastaa liikkumaan omassa arjessa enemmän – kissan ulkoiluttaminen tuo ruksin passiin

Koronan vuoksi urheilu, liikunta ja yhteiset tapahtumat ovat jääneet vähiin monessa ryhmäkodissa.

02.10.2020