null Oppilaitospappi tuntee opiskelijaelämän kiemurat

Hanna Similä työskentelee oppilaitospappina Vantaan ammattikorkeakouluissa. Kuva: Saara Vuorjoki

Hanna Similä työskentelee oppilaitospappina Vantaan ammattikorkeakouluissa. Kuva: Saara Vuorjoki

Oppilaitospappi tuntee opiskelijaelämän kiemurat

Kaikesta voi selvitä, kunhan ei jää yksin.

Hanna Similä, oppilaitospappi:

"Työskentelen oppilaitospappina ammattikorkeakouluissa Vantaalla. Olen oppilaitoksissa niin opiskelijoita kuin henkilökuntaa varten. Olen tehnyt oppilaitostyötä koko pappisurani ajan, pari ensimmäistä vuotta muiden töiden ohessa. Haaveilin oppilaitostyöstä jo opiskeluaikana. Minulla on omakohtaistakin kokemusta opintojen ja muun elämän yhteensovittamisen haasteista. Sain esikoiseni opintojeni ollessa kesken.

Opiskelujen alkuvaiheeseen liittyy usein siirtyminen toiselle paikkakunnalle, ehkä myös muutto pois kotoa. Monet tekevät opintojen ohessa töitä. Osa on jo perustanut perheen. Kaikkiin näihin liittyy haasteita, joita voin olla mukana ratkomassa. Pidän myös oppitunteja, joissa käsittelemme yhdessä ajan- ja arjenhallintaa sekä jaksamista.

Neuvoni opiskelijoille on, että älä jää yksin. Kysy, ota selvää ja pyydä apua. Minua voi nykäistä hihasta, jos jokin painaa mieltä. Voimme varata ajan myös kahdenkeskiseen jutteluun. Olen paikalla kaikkia opiskelijoita, en vain kristittyjä, varten. Lukuvuoden alussa tehtävänäni on uusien opiskelijoiden ryhmäyttäminen. Sen tavoitteena on tehdä uudesta ryhmästä toimintakykyinen ja mukava paikka olla."

Hanna Similä pitää to 1.9. Tikkurilan Laurea-ammattikorkeakoulun uusille opiskelijoille ryhmäytyspäivän.