null Otaniemen kappelin brunssi kutsuu opiskelijat yhteisen pöydän ääreen

– Opiskelijat, tervetuloa sunnuntaibrunssille kappelille, toivottavat Aalto-pappi Marjut Mulari sekä opiskelija Dandan Hou ja opintokoordinaattori Sanna Pesonen. Otaniemen kappeli sijaitsee mäen päällä keskellä teekkarikylää.

– Opiskelijat, tervetuloa sunnuntaibrunssille kappelille, toivottavat Aalto-pappi Marjut Mulari sekä opiskelija Dandan Hou ja opintokoordinaattori Sanna Pesonen. Otaniemen kappeli sijaitsee mäen päällä keskellä teekkarikylää.

Ajankohtaista

Otaniemen kappelin brunssi kutsuu opiskelijat yhteisen pöydän ääreen

Sunnuntaibrunssilla Otaniemen kappelissa tarjotaan opiskelijoille edullista kasvisruokaa ja tullaan tutuiksi toisten kanssa.

Rosmariiniseitan ja keitettyjä perunoita, kikherne-pastasalaatti, kurkku-melonisalaatti, minttu-suklaapirtelö, leipäpöytä sekä kahvia ja teetä.

Tätä kaikkea on tarjolla Otaniemen kappelin palmusunnuntain 25.3. brunssilla. Buffet-pöytä on sopivan runsas ja kasvispitoisena se sopii hyvin paastonaikaan.

– Suunnittelin maaliskuun menun kokonaan vegaaniseksi jälkiruokia myöten. Haluamme tarjota ravitsevaa ja maukasta ruokaa, joka sopii kaikille ruokavalioille ja on ilmastoystävällistä, kertoo ruokalistasta vastaava Aalto-pappi Marjut Mulari.

Otaniemen kappelin brunssi maksaa kolme euroa, ja se on tarkoitettu kaikille opiskelijoille asuinpaikasta ja oppilaitoksesta riippumatta. Opiskelijapapit vastaavat järjestelyistä ja Tapiolan seurakunta antaa taloudellista tukea. Ruoka valmistetaan talkoilla, ja keittiötöihin osallistuvat saavat ruuan maksutta.

– Tarkoituksemme on tarjota hyvää opiskelijahintaista ruokaa ja kivaa tekemistä. Yhdessä syömisellä haluamme lisätä yhteisöllisyyttä. Lisäksi tuomme etenkin kansainvälisille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, sanoo Mulari.

– Sunnuntaisin Otaniemessä ei tietääksemme ole tarjolla opiskelijahintaista ruokaa, eivätkä kaikki tule laittaneeksi kunnollista ateriaa. Keskellä teekkarikylää sijaitsevalle kappelille on helppo tulla.

Parasta on, kun ruoka on saatu valmiiksi ja kaikki istuvat pöydissä syömässä yhdessä ja juttelemassa.
- opiskelija Dandan Hou

Parasta on istua yhteisessä pöydässä

Kahdella aiemmalla brunssilla viime vuonna kävijöistä noin puolet oli kansainvälisiä opiskelijoita. Yksi heistä on kiinalainen Dandan Hou. Hän opiskelee Otaniemessä kemiaa ensimmäistä vuotta.

Hou oli ensimmäisellä brunssilla syömässä ja toisella myös keittiötöissä. Nyt hän auttaa keittiössä.

– Viime kerralla pesin vihanneksia ja tein salaattia. On mukava puuhata yhdessä kivan porukan kanssa. Samalla tutustun uusiin ihmisiin.

– Parasta on, kun ruoka on saatu valmiiksi ja kaikki istuvat pöydissä syömässä yhdessä ja juttelemassa. Se on palkinto tehdystä työstä, hän huomauttaa.

Keittiötöihin kolmatta kertaa on lupautunut myös Sanna Pesonen, joka toimii Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opintokoordinaattorina. Hän löysi tiensä brunssille osuttuaan opiskelijapappi Marjut Mularin kanssa samaan kahvipöytään.

– Huomasimme nopeasti, että meillä on yhteisiä intressejä. Olin mukana projektissa, jossa haluttiin panostaa kansainvälisten opiskelijoiden hyvinvointiin. Idea brunssista kuulosti hyvältä, Pesonen kertoo.

Brunssilla hän vaihtaa kuulumisia sekä suomalaisten että kansainvälisten opiskelijoiden kanssa.

– Keskustelemme jokapäiväisistä asioista ja siitä, miten opinnot sujuvat. Vasta Suomeen tulleilta kyselen, miten he ovat sopeutuneet uuteen maahan. Tällainen vapaamuotoinen kohtaaminen ruuan äärellä on erityyppistä kuin arkena yliopistolla.

Otaniemen kappelin pop up -tyyppinen sunnuntaibrunssi järjestetään tänä keväänä kolme kertaa: maalis-, huhti- ja toukokuussa. Mukaan mahtuu 30–40 henkeä. Jokaiselle aterialle on ilmoittauduttava netissä etukäteen.

– Kannattaa tulla paikan päälle, vaikka ei olisikaan ilmoittautunut brunssille. Aiemmilla kerroilla ruokaa on riittänyt hyvin kaikille, myös viime hetken tulijoille, sanoo Marjut Mulari.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Oppilaitospappi ja kuraattori: Kriisin hetkellä jokainen on valmistautumaton

Hyvä elämä

Kun kriisi iskee, oppilaitospappi Sanna Uusitalo ja kuraattori Anniina Enovaara ovat oppilaiden ja tarvittaessa henkilökunnankin tukena.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.