null Pääkaupunkiseudun seurakunnat jakoivat työmatkalaisille 75 000 piparia

Petri Väljä antoi Korson asemalla Petri Piipposelle piparipussin. Piipposen mukaan tällainen tempaus lämmittää mieltä kylmänä aamuna.

Petri Väljä antoi Korson asemalla Petri Piipposelle piparipussin. Piipposen mukaan tällainen tempaus lämmittää mieltä kylmänä aamuna.

Pääkaupunkiseudun seurakunnat jakoivat työmatkalaisille 75 000 piparia

Vantaan, Espoon, Helsingin, ja Kauniaisten seurakuntien vapaaehtoiset ja työntekijät jakoivat torstaiaamuna 4.12. kello 6−9 yhteensä 75 000 piparkakkua rautatie- ja metroasemilla sekä bussipysäkkien läheisyydessä.

Aamulla töihin ja opiskeluun kiirehtineet matkalaiset saivat käteensä paperipussin, joka sisälsi kaksi sydämenmuotoista piparkakkua. Pussin päällä luki ”Joulurauhaa” -toivotus ja nettiosoite joulu.fi.

Vantaalla piparipusseja jaettiin Korson, Rekolan, Hiekkaharjun, Tikkurilan, Myyrmäen, Louhelan ja Martinlaakson asematunneleissa sekä kahdella bussipysäkillä Hakunilassa ja Pähkinärinteessä.

Yksi Korsossa piparkakkupussin käteensä saaneista oli Sinikka Gröhn, joka junaan kiiruhtaessaan totesi pussin olevan ”aika virkistävä aloitus päivään”. Ari Piipponen yllättyi kuulleessaan, että piparkakkuja jaettiin suuri määrä ympäri pääkaupunkiseutua ja että pipareita on jaettu Vantaalla aiemminkin.

– Kiva tempaus. Lämmittää mieltä kylmänä aamuna, tuumi Piipponen.

Mukava lähteä töihin

Korson seurakunnan nuorisotyönohjaaja Petri Väljä jakoi pusseja ohikulkijoille ja sai vastaansa leveitä hymyjä ja lämpimän kannustushalauksen seurakunnan nuorissa mukana olevalta Mike Valtoselta. Petri Väljä on toiselta ammatiltaan liikennöitsijä, joten aikainen aamuherääminen on tuttua.

– Minulla on pari taksia. Aamukuljetukset lentokentälle ovat tuttuja. Taksinkuljettajan työssä saa jutella ihmisten kanssa joskus hyvinkin syvällisiä, mutta nuorisotyö on lähempänä sydäntä. Sitä olen tehnyt ensin vapaaehtoisena ja nyt ammatikseni. Tänä aamuna oli mukava lähteä töihin toivottamaan ihmisille iloa ja joulurauhaa, pohti Väljä.

Vantaalla joulupipareita jaettiin jo neljättä kertaa. Viime vuonna mukaan lähti Helsinki ja nyt myös Espoo ja Kauniasten ruotsinkielinen seurakunta.

Piparipusseissa mainitulla Joulu.fi-sivustolla on esillä kirkon joulusanomaa. Sivuston kautta voi tutustua vaikkapa pääkaupunkiseudun seurakuntien joulutapahtumiin, kirkkokonsertteihin ja Kauneimmat joululaulu -tilaisuuksiin.

Teksti: Pauli Juusela

Kuvat: Lotta Numminen

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kirkon työntekijät ja vapaaehtoiset jakoivat aamuliikenteessä kymmeniätuhansia pipareita

Ajankohtaista

Espoon, Helsingin ja Kauniaisten seurakunnat yllättivät päivän askareisiin kiirehtivät ihmiset.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.