null Paavalin seurakunnassa aletaan pitää huolta ihmisten mielenterveydestä oikein urakalla – Nina Liikala järjestää voimaannuttavaa tekemistä

– Keskitymme voimaannuttavaan mielenterveystoimintaan, kertoo Nina Liikala. Nala-koira pääsee välillä mukaan virkistyskäynneille ryhmäkoteihin.

– Keskitymme voimaannuttavaan mielenterveystoimintaan, kertoo Nina Liikala. Nala-koira pääsee välillä mukaan virkistyskäynneille ryhmäkoteihin.

Ajankohtaista Hyvä elämä

Paavalin seurakunnassa aletaan pitää huolta ihmisten mielenterveydestä oikein urakalla – Nina Liikala järjestää voimaannuttavaa tekemistä

Vauvahierontakurssi, hyvinvointiryhmät, lattaritanssit, parisuhdepäivä… Matalan kynnyksen toimintaa on tulossa monenlaisille ryhmille.

Mitä kaikkea uusi Mielessä mukana -hanke sisältää, projektipäällikkö Nina Liikala?

– Ensimmäisenä alkaa naisten hyvinvointiryhmä Hermannin Diakoniatalossa, ja 14.2. järjestämme kaikille avoimen vauvahieronnan kurssipäivän Paavalinkirkolla Helsingissä. Maaliskuussa alkaa miesten hyvinvointiryhmä, ja 11.3. on pakohuonepelipäivä.

– Kesälle on suunnitteilla masentuneille, ahdistuneille ja heidän läheisilleen suunnattu tapahtumapäivä ja elokuussa parisuhdepäivä. Tulossa on myös retkiä ja lattaritansseja.

Mihin pyritte kaikella tällä toiminnalla?

– Tavoitteena on löytää ja vahvistaa mielen hyvinvointia tukevia voimavaroja, ja siksi sisältökin on monipuolista. Tämä on ennalta ehkäisevää matalan kynnyksen toimintaa. Haluamme samalla lisätä tietoisuutta mielenterveysongelmista ja vähentää niihin liittyviä stigmoja. Mielenterveyden haasteita on nykyisin paljon, ja esimerkiksi Mieli ry:n Kriisipuhelimeen tuli viime vuonna soittoja 40 prosenttia edellisvuotta enemmän.

– Meillä on monia yhteistyökumppaneita, kuten Diakonia-ammattikorkeakoulu, Hermannin diakoniatalo, MIELI ry, Sininauhaliitto ja Helsingin Psykoterapiainstituutti. Esimerkiksi pakohuonepelipäivä rakennetaan yhdessä Kansan Raamattuseuran kanssa, ja Helsingin Taidehalliin teemme hyvän mielen lauantairetkiä.

Miten juuri Paavalin seurakunta lähtee näin vahvasti mielenterveystyöhön?

– Idea lähti minulta ja tiimissämme se sai siivet! Valmistuin juuri jatko-opinnoista sairaanhoitaja-diakonissaksi ja suoritin diakoniatyön työharjoitteluni Paavalissa. On ihanaa, että tämä seurakunta on tosi ulospäin suuntautunut. Täällä mennään ihmisten keskelle ja tehdään töitä rukoillen ja ilolla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.