null Paavi ja al-Azharin suurimaami kannustavat ihmisiä eri uskonnoista rukoilemaan yhdessä pandemian vuoksi

Paavi Franciscus tapasi al-Azharin suurimaamin Ahmed al-Tayyebin Vatikaanissa vuonna 2018.

Paavi Franciscus tapasi al-Azharin suurimaamin Ahmed al-Tayyebin Vatikaanissa vuonna 2018.

Ajankohtaista

Paavi ja al-Azharin suurimaami kannustavat ihmisiä eri uskonnoista rukoilemaan yhdessä pandemian vuoksi

YK:n pääsihteeri Antónia Guterrez ilmoitti tukevansa uskontojenvälistä rukouspäivää.

Paavi Franciscus ja Kairon al-Azharin suurimaami Ahmed al-Tayyeb kehottavat kaikkia maailman ihmisiä rukoilemaan 14. toukokuuta, jotta koronapandemia päättyisi.

Aloite uskontojenväliselle rukouspäivälle tuli järjestöltä, jonka katoliset ja islamilaiset johtajat perustivat Franciscuksen vierailtua Yhdistyneissä arabiemiraateissa viime vuonna. Paavi ja suurimaami ovat kumpikin tahollaan astuneet aloitteen taakse.

Paavi kannusti viime sunnuntaina kaikkia uskovia eri uskontotraditioista rukoilemaan, paastoamaan ja tekemään hyviä töitä toukokuun 14. päivänä.

Samassa puheessaan paavi painotti, kuinka tärkeää on ”yhdistää tieteellinen osaamisemme läpinäkyvällä ja pyyteettömällä tavalla, jotta löytäisimme rokotuksia ja hoitokeinoja”.

YK:n pääsihteeri António Guterres ilmoitti Twitterissä liittyvänsä paavin ja suurimaamin riveihin ja tukevansa rukouspäivää, joka voi hänen mukaansa olla ”tutkiskelun, toivon ja uskon” hetki.

Myös esimerkiksi tiibetinbuddhalaisen yhteisön johtaja Dalai Lama on kertonut rukoilevansa ihmisten puolesta ja korostanut, että pelkkä rukous ei riitä: ”Meidän on yhdistettävä se rohkeus, jota lääkärit ja sairaanhoitajat osoittavat, empiiriseen tieteeseen.”

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.