null Paavi kutsuu kaikkia maailman kristittyjä yhteiseen rukoukseen 25.3. kello 13

Paavi rukoilemassa Pyhän Martan kappelissa Vatikaanissa.

Paavi rukoilemassa Pyhän Martan kappelissa Vatikaanissa.

Ajankohtaista

Paavi kutsuu kaikkia maailman kristittyjä yhteiseen rukoukseen 25.3. kello 13

Reaktiona koronapandemiaan paavi kehottaa kristittyjä kääntymään Jumalan puoleen ja rukoilemaan yhdessä Isä meidän -rukouksen.

Paavi Franciscus on pyytänyt kaikkia maailman kristittyjä rukoilemaan yhdessä Isä meidän -rukouksen koronapandemian takia. Rukoushetki on tänään 25.3. kello 13 Suomen aikaa. Vatikaanissa kello on silloin 12.

Paavi kutsui jo sunnuntaina Angelus-rukouksensa jälkeen pitämässään videopuheessa kaikkia kristittyjä vastaamaan koronaviruspandemiaan rukouksella ja myötätunnolla. Tiistaina hän lähetti viestin, jossa pyysi kaikkia kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen johtajia ja kristittyjä ympäri maailman rukoilemaan Isä Meidän -rukouksen yhdessä.

–  Kuulkoon Herra kaikkien opetuslastensa yhteisen rukouksen, paavi Franciscus sanoi.

Euroopan kirkkojen konferenssi, Luterilainen maailmanliitto ja Suomen ekumeeninen neuvosto kehottavat jäsenkirkkojaan vastaamaan paavin kutsuun. Luterilainen maailmanliitto piti paavin julkista kutsua ja siitä kirkoille lähetettyä kardinaali Kurt Kochin kirjettä vahvana kristittyjä yhdistävänä ekumeenisena viestinä.

Luterilaisen maailmanliiton mukaan nykyinen koronapandemia voidaan nujertaa vain kansojen ja kansakuntien yhteisillä toimilla. Myös kirkkojen pitää toimia ja rukoilla yhdessä Jumalaa. Isä meidän -rukous, jonka Jeesus on opettanut, ylittää ajan ja paikan rajat.

Suomessa paavin rukoukseen ovat kehottaneet liittymään muun muassa Espoon piispa Kaisamari Hintikka Facebookissa ja Oulun piispa Jukka Keskitalo Twitterissä. Ortodoksisen kirkon verkkosivuilla arkkipiispa Leo kertoo osallistuvansa rukoukseen kotonaan ja kehottaa kaikki seurakuntalaisia toimimaan samoin.

Isä meidän -rukouksen ekumeeninen sanamuoto

Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille anteeksi velkamme, niin kuin mekin annamme anteeksi velallisillemme. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti.

Aamen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.