null Pähkinärinteen kylätapahtumassa tavataan muita ja syödään kaduilla

Jari Marvia paistaa partiolettuja Pägyn päivässä kotikulmillaan.

Jari Marvia paistaa partiolettuja Pägyn päivässä kotikulmillaan.

Ajankohtaista

Pähkinärinteen kylätapahtumassa tavataan muita ja syödään kaduilla

Pägyn päivänä saadaan yhteisvoimin paljon aikaan.

Toukokuista Pägyn päivää vietetään neljännen kerran. Jari Marvia on ollut sen suunnittelutiimissä alusta asti.

– Vaikka olen asunut Länsi-Vantaan nurkilla suunnilleen koko ikäni, kuulin vasta silloin, että Pähkinärinteessä on ollut aikaisemminkin kylätapahtuma. Ehkä se on ollut niin paikallinen, ettei se ole paljon näkynyt, hän pohtii.

Perinne sai vähintäänkin kasvojen kohotuksen, kun se nimettiin Pägyn päiväksi. Järjestelyille varmistuivat leveät hartiat, kun niihin osallistuu monia paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä. Seurakunnan ja Marvian edustaman partiolippukunta Tavastien lisäksi mukana ovat esimerkiksi Pähkinärinne-seura, leijonat ja martat.

Yhteisvoimin saadaan paljon aikaan.

– On toimintaa lapsille, pelejä ja köysirata. Nuorisotila ja kirjasto ovat auki. Voi tutustua VPK:n sekä poliisin ja alueen yritysten toimintaan. Livenä pääsee kuuntelemaan Catharina Zühlkeä. Olin viime vuonna Uuden Musiikin kilpailussa mukana kannustamassa häntä, Marvia kertoo.

– Tärkeintä on se, että nähdään naapureita ja paikallisia asukkaita ja ollaan yhdessä ja tavataan tuttuja. Ne jotka ovat muuttaneet muualle, voivat tulla tapahtumaan katsomaan vanhoja tuttuja kotikulmiaan.

Aikaisempina vuosina taikina on loppunut ennen kuin tapahtuma.

Partiolaiset paistavat lettuja

Pägyn päivä on myös ravintolapäivä ja siellä voi syödä katuruokaa. Luvassa on ainakin thaimaalaista ruokaa ja burgereita, ja toimijoita voi tulla lisää. Myynnissä on monien muiden ulkoilmatapahtumien tapaan myös makkaraa, kahvia ja pullaa.

– Me partiolaiset paistamme muurinpohjalettuja. Se on tuntunut kätevältä, kun meillä on välineet ennestään. Pägyn päivä on siinäkin mielessä tärkeä, ettei lippukunnalla ei ole kovin paljon tilanteita, joissa voisimme hankkia varoja toimintaamme, lippukunnanjohtaja Jari Marvia toteaa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana partiolippukunta Tavastien toiminta on vilkastunut. Aktiivisten jäsenten määrä on kasvanut noin 30:stä 100:aan. Toiminnassa alkavat melkein seinät tulla vastaan. Kololla on viikkotoimintaa tiukasti maanantaista torstaihin.

– Mukaan on tullut lasten vanhempia tai muita, joita partiotoiminta on alkanut kiinnostaa aikuisena. Pägyn päivässäkin lettuja paistavat lähinnä lippukunnan aikuiset ja vanhemmat nuoret.

– Aikaisempina vuosina taikina on loppunut ennen kuin tapahtuma. Aiomme tänä vuonna tehdä sitä enemmän. En tiedä reseptiä. Sekoittelen aineita sen mukaan kuin minua neuvotaan.

Mukava paikka asua

Lettutaikinaa enemmän media-assistentti Jari Marvia tietää viestinnästä. Hän on luonut Pägyn päivän ilmeen ja suunnittelee tämänkin vuotisen julisteen. Lisäksi hän itsekin asuu nykyään Pähkinärinteessä. Miksi siellä kannattaa juhlia?

– Pähkinärinne on mukava asuinpaikka, Kehä kolmen susirajan tuntumassa ja lähellä luontoa. Kaupunkiin ja palveluihin ei ole pitkä matka eikä myöskään metsään. Ajattelen tässä Petikon ulkoilualuetta, Nuuksiota tai lippukunnan kämppää Karkkilassa.

– Olen asunut tällä seudulla syntymästäni saakka ja vanhempani asuvat täällä. Ei minulla ole mitään aikomusta lähteä muualle, Marvia vakuuttaa.

Jaa tämä artikkeli: