null "Yksi Jumalan ihmiselle antamista tehtävistä on huolehtia omasta kehosta" – Kauniaisten seurakunta innostaa liikkumaan

Kauniaisten seurakunnan Luotu liikkumaan -tapahtuma on osa seurakunnan 40-vuotisjuhlavuotta. Seurakunnan luottamushenkilöt Mirja Tiri ja Kare Visuri liikkuvat mielellään vapaa-aikana.

Kauniaisten seurakunnan Luotu liikkumaan -tapahtuma on osa seurakunnan 40-vuotisjuhlavuotta. Seurakunnan luottamushenkilöt Mirja Tiri ja Kare Visuri liikkuvat mielellään vapaa-aikana.

Ajankohtaista

"Yksi Jumalan ihmiselle antamista tehtävistä on huolehtia omasta kehosta" – Kauniaisten seurakunta innostaa liikkumaan

Kuntoilu ja hengellisyys yhdistyvät Kauniaisten seurakunnan liikuntatapahtumassa 17. toukokuuta.

Hengellisyydestä, uskosta ja liikunnasta ei ole totuttu puhumaan samassa lauseessa. Usko mielletään usein sielun, tunteen ja etiikan asiaksi, jossa ihmiskeholla ei ole paljonkaan tekemistä. Nyt asia nähdään toisin.

– Nykyään ajatellaan, että yksi Jumalan ihmiselle antamista tehtävistä on huolehtia omasta kehosta, sanoo Kauniaisten seurakunnan pappi Kari Kuula.

Hänen mukaansa ihminen on luotu liikkumaan.

– Ihminen on kokonaisvaltainen olento. Meistä tuntuu hyvältä, kun aivoissa tai sydämessä tapahtuu asioita, näemme jotakin kaunista, kohtaamme kiinnostavan ihmisen. Me nautimme myös siitä, että kehossa tapahtuu jotakin. Tuntuu erityisen hyvältä, kun rasitamme kehoamme ja sitten lepäämme.

Työnantajan paras koulutus

Kari Kuula korostaa liikkumisen meditatiivisia ulottuvuuksia etenkin yksilölajeissa, kuten juoksussa ja kävelyssä. Hänen omassa päässään on juoksulenkeillä syntynyt monta saarnaa ja artikkelia.

– Olen itse esimerkki siitä, miten liikunnan voi löytää aikuisiällä. En liikkunut lainkaan nuorena enkä opiskeluaikana. Olen ollut aivoihminen, jota tuoli ja kirja kiinnostivat. Vasta seurakunnan työntekijöiden liikuntakurssilla nelikymppisenä elämäni muuttui, kun kävimme tutustumassa kuntosaliin, Kari Kuula paljastaa.

Aivot on tarkoitettu ajattelemaan ja keho liikkumaan.

– Pappi Kari Kuula

Hän innostui heti ja rupesi käymään kuntosalilla muutaman kerran viikossa. Kuultuaan aerobisen liikunnan parantavan kuntosalituloksia, hän alkoi juosta ja pelata pingistä. Nyt juokseminen on kiinteä osa hänen elämäänsä. Miksi?

– Liikkuminen tuntui kehossani hyvältä. Tuntuu kivalta, kun tietää jaksavansa juosta kymmenen kilometriä. Tämä on ollut työnantajani maksamista koulutuksista kaikkein hyödyllisin, sillä se sai aikaan elämänmuutoksen.

Lenkille lähtö ei aina maistu. Kuulan mukaan joskus ihmisen on pakko kerätä sisua ja lähteä liikkeelle, vaikka ei millään viitsisi. On voitettava itsensä. Hän vertaa liikkumista hampaiden harjaamiseen ja kodin siivoamiseen. Ne on tehtävä, jotta asiat pysyvät kunnossa.

Omaa liikkumista ei kuitenkaan kannata verrata muiden kuntoiluun. Kuulan mukaan jokainen kilvoittelee omassa sarjassaan.

Liikuntatapahtumalla juhlitaan 40 vuotta täyttävää seurakuntaa

Kauniaisten seurakunnan järjestämä Luotu liikkumaan -tapahtuma kutsuu alueen asukkaita liikuntavaatteissa kirkolle 17. toukokuuta. Luvassa on liikettä ja hyvinvointia kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille. Samalla juhlitaan 40 vuotta täyttävää seurakuntaa.

Kirkolla ja sen ympäristössä on muun muassa lasten liikuntahetki, taaperojumppa yhdessä vanhemman kanssa, pilatesta ja kahvakuulaa. Kävely- ja juoksuryhmät suuntaavat maastoon. Lisäksi hiippakunnan liikunta-agenttina toimiva Espoonlahden pappi Heikki Lehti puhuu hyvinvoinnista.

– Haluamme seurakuntana rohkaista ihmisiä liikkumaan ja kertoa heille liikkumisen ilosta. Aivot on tarkoitettu ajattelemaan ja keho liikkumaan. Liikkuessaan ihminen kokee löytävänsä osavastauksen kysymykseen, mikä on elämän tarkoitus. Se on: nauttia elämästä, sanoo Kari Kuula.

Kyse on myös hengellisestä tapahtumasta, jossa halutaan kiittää toimivasta kehosta ja mahdollisuudesta liikkua

– Toivon, että tästä tulee koko kylän tapahtuma, johon kaikenikäiset tulevat katsomaan, mitä voidaan tehdä yhdessä. Olemme ajatelleet, että jokaiselle löytyy sopivaa tekemistä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.