null Pappi ja luistelutaituri Asko Nuorkivi pitää luistelukoulua Torpparinmäenkentällä

Luistelu on yksi Asko Nuorkiven lempilajeista. Hän on harrastanut taitoluistelua ja toiminut luistelukoulun ohjaajana sekä lapsille että aikuisille.

Luistelu on yksi Asko Nuorkiven lempilajeista. Hän on harrastanut taitoluistelua ja toiminut luistelukoulun ohjaajana sekä lapsille että aikuisille.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Pappi ja luistelutaituri Asko Nuorkivi pitää luistelukoulua Torpparinmäenkentällä

Torpparinmäenkentän laidalle pystytetään myös pieni grillikioski, ja jäällä voi leikkiä hippaa. Tuotot menevät Yhteisvastuukeräykseen.

Pakilan seurakunnan pappi Asko Nuorkivi, olet järjestämässä luistelutapahtumaa koulujen talvilomaviikolla. Mitä Torpparinmäenkentällä tapahtuu keskiviikkona 23.2.?

– Meillä on luisteluopetusta, jääleikkejä kuten hippaa ja rusettiluistelun tapaista menoa Seuraa johtajaa -tyyliin. Kentän laidalla teltassa on grillikioski ja onnenpyörä, joiden tuotot menevät Yhteisvastuukeräykseen.

– Tämä on tuttua hommaa minulle, sillä olen harrastanut taitoluistelua yhdeksän vuotta, pelannut jääkiekkoa ja toiminut luistelukoulun ohjaajana.

Onko tapahtuma tarkoitettu kouluikäisille vai voivatko aikuisetkin tulla, jos kaapista löytyy luistimet?

– Toivomme, että tämä houkuttelisi monen ikäisiä, niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin, jos luistelu vähänkään kiinnostaa. Opetuksella pääsee eteenpäin ja voi sitten treenata yksinkin jäällä. Tarkoitus on rohkaista luisteluharrastukseen.

– Talviurheiluun tulee helposti kynnys. Mutta uskomme siihen, että kun vähän näkee vaivaa ja oppii taidon, luistelu ja hiihto alkavat antaa takaisin, ja oma hyvinvointi paranee.

Ulkotapahtuma sopii ilmeisen hyvin myös korona-aikaan?

– Kyllä. Meistä on todella kiva lähteä ulos, kun tänä aikana ei oikein ole voinut kokoontua sisälle. Ulkotapahtuma lisää yhteisöllisyyttä ja kutsuu ihmisiä turvallisella tavalla mukavan tekemisen äärelle ja tekemään hyvää.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.