null Harras hetki: Pikaluistelija Mika Poutalalle Jumala on ykkönen

Kauniaisten urheilukentän vanha katsomo tarjosi Mika Poutalalle hiljentymispaikan.

Kauniaisten urheilukentän vanha katsomo tarjosi Mika Poutalalle hiljentymispaikan.

Hengellisyys

Harras hetki: Pikaluistelija Mika Poutalalle Jumala on ykkönen

Kilpailu voi päättyä aivotärähdykseen tai viiltohaavaan. Ennen lähtöä Mika Poutala pyytää Jumalalta, ettei jäällä sattuisi mitään.

Ennen harjoitusta tai kilpailua pikaluistelija Mika Poutala pysähtyy kiittämään. Hän kiittää Jumalaa siitä, että saa tehdä sitä, mitä rakastaa. Samalla hän pyytää, että saisi olla tänäänkin Jumalan käytössä. Poutala pyytää myös varjelusta, ettei jäällä sattuisi mitään.

Pikaluistelijan huippunopeus on hieman yli 60 kilometriä tunnissa. Kaatumisen jälkeen vauhti pysähtyy suojapatjoihin. Parhaassa tapauksessa tömähdys vie ilmat pihalle, mutta väärä asento voi aiheuttaa viiltohaavan tai aivotärähdyksen.

Luistelutreenit väistivät seurakunnan nuorteniltaa

Poutalan helluntailaiset vanhemmat erosivat, kun hän oli viisivuotias. Kaksi vuotta myöhemmin hänen isänsä kuoli syöpään. Muistikuvat noilta vuosilta ovat kateissa.

Isän kuolemaa seuraavilta vuosilta Poutala muistaa turvallisen kokemuksen siitä, että hänellä oli kaikesta huolimatta Taivaan Isä, joka rakasti ja piti huolta.

Lapsenusko syventyi ja kasvoi omakohtaiseksi vakaumukseksi. Yhdeksänvuotiaana Poutala kirjoitti isältä perityn nahkakantisen Raamatun alkulehdelle tiedon siitä, että hän on tullut uskoon. Silloin hän tiesi, että haluaa seurata Jeesusta.

Toinen tärkeä askelmerkki löytyi 13-vuotiaana, jolloin Poutala harjoitteli jo luistelua kunnianhimoisesti. Harjoituksia riitti joka päivälle, myös perjantai-iltaan, jolloin olisi ollut seurakunnan nuortenilta. Asia vaivasi Poutalaa, joka oli päättänyt, että Jumala on hänen elämänsä ykkösasia.

Poutala kokosi rohkeutensa ja kertoi valmentajalle, että hän ei halua tulla perjantai-iltoina Oulunkylän tekojääradalle.

Kaikeksi onneksi valmentaja ymmärsi arvostaa nuorukaisen sitoutumista. Poutala kokee päätöksensä käännekohdaksi, jonka jälkeen Jumala on siunannut hänen urheilu-uransa.

Keskustelu saattaa alkaa esimerkiksi siitä, että Poutala ei juo lainkaan alkoholia.

Urheilija lukee Raamatun kerran vuodessa

Poutala lukee Raamatun läpi joka vuosi. Päivittäiseen hiljentymiseen kuuluu myös iltarukous omien lasten kanssa.

Iltarukouksessa on aina sama alku, aivan kuten Poutalan omassa lapsuudessakin oli. Sen jälkeen käydään läpi kuluneen päivän tapahtumia sekä siunataan päivän aikana tavattuja ihmisiä.

Poutala kokee, että Jumala on asettanut hänet siihen, missä hän on. Jumalan käytössä oleminen tarkoittaa hänelle muun muassa keskusteluja uskosta ihmisten kanssa.

Keskustelu saattaa alkaa esimerkiksi siitä, että Poutala ei juo lainkaan alkoholia. Se on lapsuudessa tehty päätös. Poutala halusi olla siinä asiassa samanlainen kuin oma isänsä.

Pikaluistelija pyörän selässä

Espoossa asuva Mika Poutala, 33, on sprinttimatkoihin erikoistunut pikaluistelija. Hän on tehnyt useita Suomen ennätyksiä ja sijoittunut viidenneksi Vancouverin olympialaisissa.

Tällä hetkellä Poutalan harjoittelu koostuu pyöräilystä ja kuntosalitreenistä. Lajiharjoittelun vuoro tulee heinäkuussa. Silloin Poutala perheineen muuttaa puoleksi vuodeksi Kanadaan.

Poutala kuuluu Helsingin Saalem-seurakuntaan. Hän sai helluntailaisen kasteen 18-vuotiaana.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pappi ja luistelutaituri Asko Nuorkivi pitää luistelukoulua Torpparinmäenkentällä

Hyvä elämä Ajankohtaista

Torpparinmäenkentän laidalle pystytetään myös pieni grillikioski, ja jäällä voi leikkiä hippaa. Tuotot menevät Yhteisvastuukeräykseen.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.