null Kahdeksasluokkalainen Sara Aransalo on iloinnut pandemia-aikana Netflixistä, perheestä ja somesta löytyneestä ihmissuhteesta − ”Aloimme jutella Snapchatissa, ja nyt olemme olleet yhdessä seitsemän kuukautta”

Sara Aransalon talvilomasuunnitelmiin kuuluu lepääminen ja kenties reissu Tampereelle mummon ja papan luo. 

Sara Aransalon talvilomasuunnitelmiin kuuluu lepääminen ja kenties reissu Tampereelle mummon ja papan luo. 

Hyvä elämä

Kahdeksasluokkalainen Sara Aransalo on iloinnut pandemia-aikana Netflixistä, perheestä ja somesta löytyneestä ihmissuhteesta − ”Aloimme jutella Snapchatissa, ja nyt olemme olleet yhdessä seitsemän kuukautta”

Etäkoulukaudet ja karanteeni ovat olleet väsyttäviä, mutta eniten korona on vaikuttanut vapaa-ajan viettoon.

1. Sara Aransalo, 14, käyt peruskoulun kahdeksatta luokka Helsingin yhteislyseossa Kontulassa. Miten olet jaksanut korona-aikana?

− Korona-aika on tuonut mukanaan uupumusta ja ärsytystä. Raskaimpia asioita koulussa ovat olleet kaksi etäopiskelukautta ja yksi karanteeni. Sen aikana opettajiin oli tunnin aikana vain Meet-yhteys ja opiskelu oli käytännössä omalla vastuulla.

− Pandemia on vaikuttanut kaikkein eniten ­vapaa-aikaan. On hankalaa keksiä tekemistä kavereiden kanssa, kun kaikki paikat ovat ­kiinni. Aiem­min kävimme usein leffassa ja syömässä Mäkkärissä tai Subwayssa. Ajelimme myös busseilla pitkin pääkaupunkiseutua. Usein päädyimme 550:n reitille. Teemme sitä nytkin, mutta paljon vähemmän, koska maskin kanssa bussissa on ärsyttävää olla.

2. Mistä olet saanut voimia pandemia-aikaan?

− Perheen perusarjesta. Minulla on kaksi vuotta vanhempi isoveli. Emme enää vietä aikaa muuten yhdessä, mutta kun olemme kotona, katsomme elokuvia ja juttelemme kaikenlaista. Olen myös alkanut tehdä ruokaa enemmän itse.

− Iloitsen poikaystävästäni. Viime keväänä meidän kaverimme snäppäsivät keskenään ja yhdistivät meidätkin keskusteluun. Aloimme jutella Snapchatissa, ja nyt olemme olleet yhdessä seitsemän kuukautta. Olemme samassa koulussa, mutta emme tunteneet aiemmin.3. Mistä asioista olet kiitollinen tässä hetkessä?

− Olen kiitollinen koulumenestyksestäni. Hoidan läksyt joka päivä nopeasti, mutta kokeisiin ja erilaisiin itsenäisiin projekteihin menee paljon aikaa. Vaikka viime aikoina on ollut paljon stressiä ja paineita, olen saanut pidettyä keskiarvoni kiitettävän puolella.

− Olen kiitollinen myös Netflixistä. Sen katsominen vie ajatukset pois omasta elämästäni ja poistaa stressiä. Tykkään katsoa erilaisia rakkausleffoja ja nuorten sarjoja, joihin ei tarvitse keskittyä liikaa, kuten Too hot to handle.

4. Mitä talviloma­suunnitelmia sinulla on?

− Menemme ehkä Tampereelle. Tapaamme siellä myös tätini, mutta pääosin vietämme aikaa isovanhempieni luona. Pelaamme korttipelejä ja leivomme yhdessä sekä saatamme katsella vanhoja kotimaisia elokuvia. Mummo ja pappa ovat minulle todella tärkeitä.

− Lomalla aion myös nukkua pitkään ja paljon.

5. Mikä sinulle on pyhää?

− Ihmisoikeudet ja tasavertaisuus sekä rakastaminen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.