null Papin Puhelimeen soittamalla espoolainen saa saman päivän aikana yhteyden pappiin

Ajankohtaista

Papin Puhelimeen soittamalla espoolainen saa saman päivän aikana yhteyden pappiin

Papin Puhelin vastaa kaikissa Espoon seurakunnissa 1.2. alkaen.

Papin Puhelin on toiminut Olarin seurakunnassa hyvin jo toistakymmentä vuotta. Nyt käytäntö laajenee kaikkiin Espoon seurakuntiin.

– Tästä numerosta voi esimerkiksi varata keskusteluajan lyhyen keskustelun jälkeen. Kaikkiin puheluihin vastataan saman päivän aikana. Papin Puhelin ei kuitenkaan toimi nonstoppina kuten Palveleva Puhelin, sanoo Olarin kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja.

Espoon seurakuntayhtymä irtautui pääkaupunkiseudun Palvelevasta Puhelimesta tämän vuoden alussa. Sen vuoksi seurakunnat ovat miettineet, miten olla paremmin ihmisten tavoitettavissa. Yhtenäinen vastausaika tietyssä numerossa on yksi keino.

Viitapohja sanookin, että Papin Puhelin on tarkoitettu helpottamaan yhteydenottoa pappiin isossa kaupunkiseurakunnassa.

– Totta kai aina voi soittaa tutulle papille ja muille työntekijöille kuten ennenkin. Tämä on lisäpalvelu.

Millaisista asioista Papin Puhelimessa voi puhua?

– Ihan kaikesta, mistä soittaja haluaa puhua. Aiheet lähtevät soittajan tarpeista. Ei tarvitse olla isoa hengellistä ongelmaa tai kriisiä, Viitapohja sanoo.

Kirkollisia toimituksia ei Papin Puhelimessa kuitenkaan voi varata, vaan ne hoidetaan Espoon seurakuntien palvelukeskuksen kautta. Näin siksi, että pappi voi vastata Papin Puhelimeen missä vain, eikä toimitusvarauksen tekeminen järjestelmään välttämättä onnistu samalla. Papin Puhelimessa voi kyllä jutella siitä, mitä kastetilaisuudessa tapahtuu. Numerossa vastataan arkisin kello 12–21.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.