Papit pesevät jalkoja Myyrmäen asemalla kiirastorstaina
Jere Hämäläinen on yksi kolmesta papista, jotka pesevät Myyrmäen asemalla jalkoja kiirastorstaina.

Jere Hämäläinen on yksi kolmesta papista, jotka pesevät Myyrmäen asemalla jalkoja kiirastorstaina.

Papit pesevät jalkoja Myyrmäen asemalla kiirastorstaina

Pappi Jere Hämäläisen mielestä toisten palveleminen on tapa kirkastaa pääsiäisen sanomaa.

Kolme Vantaankosken seurakunnan pappia pesee ohikulkijoiden jalkoja Myyrmäen asemalla kiirastorstaina 24.3. Kuka tahansa voi hengähtää hetkeksi ja tulla Pappien pesulan asiakkaaksi ilmaiseksi.

Viime vuonna Pappien pesula palveli ihmisiä Senaatintorin laidalla Helsingissä ja Espoon Lippulaivassa. Helsingissä tempaus toteutettiin yhteistyössä Basso Median kanssa.

Jalkojen pesemiselle kiirastorstaina on myös raamatulliset perusteet. Johanneksen evankeliumin mukaan Jeesus pesi opetuslastensa jalat ennen viimeistä yhteistä ateriaa heidän kanssaan.

Yksi paikalla olevista papeista on Vantaankosken seurakunnan diakoniatyön pappi Jere Hämäläinen. Hänelle tuleva pääsiäinen on ensimmäinen pääsiäinen pappina. Hämäläinen sanoo, että toisten palveleminen ja jalkojen peseminen on tapa kirkastaa pääsiäisen sanomaa.

"Jalkojenpesu kiirastorstaina on suorastaan räjähtävä lähtö pääsiäiseen, sillä siihen liittyy paljon symboliikkaa. Kiirastorstaina Jeesus pesi opetuslasten jalat ja ristinkuolemallaan hän pesi pois meidän kaikkien synnit", Hämäläinen summaa.

Pesula sijaitsee asemahallissa  Mike´s Diner -ravintolaa vastapäätä. Pesupaikasta halutaan luoda rauhallinen ja kokemuksesta arvokas, onhan jalkojenpesu varsin intiimi tilanne. Yhteistyökumppanina tempauksessa on Myyrmäki-liike.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: