null Piispa Teemu Laajasalo pesee ihmisten jalkoja Myyrmäen asemalla – ”Puhtaat jalat, hyvä mieli”, sanoo kirkkoherra

Piispa Teemu Laajasalo jalkautuu Vantaalle, jalkaudu sinäkin.

Piispa Teemu Laajasalo jalkautuu Vantaalle, jalkaudu sinäkin.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Piispa Teemu Laajasalo pesee ihmisten jalkoja Myyrmäen asemalla – ”Puhtaat jalat, hyvä mieli”, sanoo kirkkoherra

Papit Vantaalla seuraavat Jeesuksen esimerkkiä ja pesevät kiirastorstaina ohikulkijoiden jalkoja. Trendin aloitti paavi Franciscus Italiassa.

Pappien pesula -niminen kampanja tulee taas. Torstaina nimittäin vantaalaiset papit pesevät ohikulkijoiden jalkoja Myyrmäen asemalla kello 14 alkaen. Parin tunnin mittaisessa sessiossa hihansa käärii myös Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo.

– Vieraiden ihmisten jalkojen peseminen vantaalaisella juna-asemalla on elämälle yhtä vieras ja outo ajatus kuin koko pääsiäisen sanoma. Pääsiäisenä juhlimme Kristusta, joka voittaa kuoleman. Arjen vastoinkäymisten keskellä ei ole helppoa pitää mielessä ajatusta, että meillä on rakastava Jumala, ja hyvä lopulta voittaa pahan, elämä kuoleman ja valo pimeyden, sanoo Laajasalo.

Laajasalon lisäksi varpaidenvälejä putsaavat Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen sekä papit Tiina László ja Pirkko Järvinen.

Meillä on matot ja pesuvesi lämmintä. Ei tule kylmä.
– Hannu Pöntinen

Pappien pesula on tarkoitettu kaikille, eikä pesu maksa mitään. Koko tempauksen taustalla on pääsiäiseen liittyvä Johanneksen evankeliumiin kertomus siitä, miten Jeesus vähän ennen kuolemaansa pesi opetuslasten jalat. Samalla hän antoi seuraajilleen esimerkin toisten palvelemisesta.

Näin kirkkoherra Hannu Pöntinen näytti jalkojenpesun mallia vuonna 2017.

Näin kirkkoherra Hannu Pöntinen näytti jalkojenpesun mallia vuonna 2017.

– Haluamme muistuttaa, että on pääsiäisen aika ja että kirkko on olemassa ihmisten palvelemista varten. Jeesus kohtasi, kuunteli ja palveli ihmistä. Pappien pesula on paikka pysähtyä hetkeksi palveltavaksi. Näiden kolmen vuoden aikana Pappien pesula on herättänyt kiinnostusta ja saanut hyvän vastaanoton Myyrmäessä. Toivomme hyviä, lämminhenkisiä ja arvokkaita kohtaamisia. Puhtaat jalat, hyvä mieli, sanoo kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Ilmatieteen laitos lupailee, että päivälämpötila Vantaalla voi kohota jopa +14 asteeseen. Jalkojen pesu tapahtuu sisätiloissa lähellä aseman kuuluisaa julkista pianoa, mutta eikö siellä silti voi jalkoja palella?

– Meillä on matot, ja pesuvesi lämmintä. Ei tule kylmä, Pöntinen vakuuttaa.

Pappien pesula -kampanja on suomalainen toisinto paavi Franciscuksen tavasta pestä vankien ja pakolaisten jalkoja. Suomessa papit ovat pesseet jalkoja vuodesta 2015 lähtien.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.