null Pian Espoonlahden kirkolla tuoksuvat kahvi ja leivonnaiset

Espoonlahden kirkolla avautuu seurakuntakahvila, joka toimii vapaaehtoisvoimin. Yksi vapaaehtoisista on Seija Nurmi.

Espoonlahden kirkolla avautuu seurakuntakahvila, joka toimii vapaaehtoisvoimin. Yksi vapaaehtoisista on Seija Nurmi.

Ajankohtaista

Pian Espoonlahden kirkolla tuoksuvat kahvi ja leivonnaiset

Seurakuntakahvila avaa ovensa Espoonlahden kirkolla loppiaisen jälkeen. Uusi kahvila kaipaa vapaaehtoisia työntekijöitä, jotka voivat itse myös leipoa suolaista ja makeaa.

Espoonlahden seurakunta avaa loppiaisen jälkeen seurakuntakahvilan. Miten se toimii, Seija Nurmi?

– Kahvila aukeaa tammikuun 10. päivä ja se on auki keskiviikkoisin pari tuntia kerrallaan Espoonlahden kirkolla. Kahvilaa pidetään entisessä kirkkoherranviraston tilassa, jonne pääsee kirkon aulasta. Kirkon remontissa sen yhteyteen tehtiin keittiö. Kahvilan isäntänä ja emäntänä toimii pari vapaaehtoista kerrallaan.

Mihin kahvilan tuotto käytetään?

– Tuotolla tuetaan seurakunnan lähetystyötä.

Mikä on sinun roolisi kahvilassa?

– Lupauduin mukaan yhdeksi kahvilanpitäjäksi. Nyt on aikaa harrastaa keskellä päivääkin, kun olen ollut jo vuoden päivät eläkkeellä.

Miten innostuit tällaisesta vapaaehtoistyöstä?

– Olen aiemmin ollut Helsingin tuomiokirkon kryptan kahvilassa, jossa kesäisin eri järjestöillä on mahdollisuus kerätä varoja toiminnalleen. Paikka oli erinomainen, mutta sinne ihmisten oli hankala löytää, kun sisäänkäynti on kirkon takapuolelta. Ne, jotka löysivät tiensä kahvilaan, olivat ihastuksissaan viihtyisästä kahvilasta ja sen etuaulassa samaan aikaan olevista taidenäyttelyistä. Meidän kahvilaamme Espoonlahden kirkolla luulisi jokaisen hyvinkin löytävän, varsinkin sitten kun Länsimetro tulee tänne asti ja ihmiset kulkevat sinne aivan kirkon ja kahvilan ikkunoiden ohitse.

Olet kondiittori. Aiotko kaivaa omat reseptisi esiin?

– Ilman muuta aion leipoa itsekin. Ensin alkuun voi kokeilla monenmoista ja seurata, mistä kävijät pitävät. Emäntä leipoo peruspullat ja jotain suolaista tarjottavaa. Kukin voi vuorollaan tehdä vaikka ne omat bravuurinsa ja tuoda muidenkin maisteltaviksi, kunhan muistaa mahdollisten allergioiden vuoksi kertoa, mitä leipomukset sisältävät. Kahvilassa on tarjolla edulliseen hintaan päivän makea ja päivän suolainen leivonnainen kahvin, teen, kaakaon ja mehun kera.

Mahtuuko kahvilaan lisää vapaaehtoisia?

– Kyllä, toivomme lisää vapaaehtoisia. Kahvilan tykötarpeet tulevat valmiina. Kahvilan isäntä ja/tai emäntä huolehtii kahvin keitosta, tarjolle panosta, rahastuksesta ja yleisestä siisteydestä. Välillä voi olla tarpeen myös seuranpito. Alku- ja loppujärjestelyineen yhden kerran toiminta-aika on noin neljä tuntia. On myös mahdollista toimia parin tunnin vuoroissa eli tulla alkuvuoroon tai loppuvuoroon. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus kehittää kahvilan toimintaa oman näköisekseen. Kukin voi tuoda mukaan omaa osaamistaan, leipomisen tai muun muodossa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.