null Pieni pyhiinvaellus aloittaa jouluun laskeutumisen Espoossa

Maria Virtanen työskentelee diakonina Olarin seurakunnassa. Ensimmäisenä adventtisunnuntaina hän osallistuu kynttiläkulkueeseen.

Maria Virtanen työskentelee diakonina Olarin seurakunnassa. Ensimmäisenä adventtisunnuntaina hän osallistuu kynttiläkulkueeseen.

Ajankohtaista

Pieni pyhiinvaellus aloittaa jouluun laskeutumisen Espoossa

Matinkylässä ensimmäistä adventtia voi viettää vaeltamalla uimarannalta kappelille ja osallistumalla kansainväliseen messuun.

Diakoni Maria Virtanen, miksi Matinkylässä vaelletaan uimarannalta metsäkirkkoon ensimmäisenä adventtina?

– Haluamme Matinkylän moninaisen väen koolle aloittamaan yhdessä jouluun laskeutumisen. Siksi vaellamme kynttiläkulkueessa uimarannalta metsäkirkkoon. Toivomme, että vaellukseen osallistujat ottavat oman lyhdyn tai led-kynttilän mukaan.

– Pieni pyhiinvaelluksemme alkaa Maa on niin kaunis -virrellä ja hiljentymisellä. Pyhiinvaelluksessa on ajatuksena, että tuomme yhdessä kaamosaikaan valon, joka symboloi Jeesuksen syntymää. Hän toi valon maailmaan.

Mitä Matteuksen metsäkirkossa tapahtuu?

– Noin kilometrin mittainen ja viitisentoista minuuttia kestävä vaellus päättyy Matinkappelin vieressä olevaan Matteuksen metsäkirkkoon. Laulamme siellä Hoosianna-virren, koska vaelluspäivä on ensimmäinen adventtisunnuntai. Tarjolla on glögiä ja pipareita. Sen jälkeen voi osallistua Espoo International Lutheran Worship Matinmessuun.

Mikä on Espoo International Lutheran Worship Matinmessu?

– Se on monikulttuurinen messu, joka toimitetaan suomen ja englannin kielellä. Matinkylä on monikulttuurinen paikka, ja halusimme linkittää vaelluksen juuri tähän messuun.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.