null Pyhiinvaellus tarjoaa vastapainoa arjen kiireelle ja suorittamiselle 

Kari Koivula johtaa luontopyhiinvaelluksen Vanhalta Viilatehtaalta Myyrmäen Virtakirkolle.

Kari Koivula johtaa luontopyhiinvaelluksen Vanhalta Viilatehtaalta Myyrmäen Virtakirkolle.

Pyhiinvaellus tarjoaa vastapainoa arjen kiireelle ja suorittamiselle 

Luontopyhiinvaelluksessa yhdistyy kaksi minulle tärkeää asiaa: hiljaisuuden harjoittaminen ja kävely, kertoo Kari Koivula. 

Vantaankosken seurakunnan vapaaehtoistyöntekijä Kari Koivula, mikä saa sinut järjestämään pyhiinvaelluksen kello 8 sunnuntaiaamuna?

– Pyhiinvaelluksen määränpäänä on niin sanottu kymppimessu eli sunnuntain kello kymmenen alkava messu. Ajattelin, että lähdetään ajoissa matkaan.

– Luontopyhiinvaelluksessa yhdistyy kaksi minulle tärkeää asiaa: hiljaisuuden harjoittaminen ja kävely. Koen myös arvokkaana, että omalta kotiseudulta Vantaalta löytyy hienoja paikkoja, joihin voi tutustua pyhiinvaeltamalla tai muuten kävelemällä.

Minkälainen on Myyrmäen Virtakirkkoon johtava reitti?

– Lähdemme Vanhalta Viilatehtaalta ja etenemme pääosin Vantaanjoen vartta Vetokannaksen uimarannalle. Sieltä käännytään kohti Myyrmäen Virtakirkkoa.

– Reitti on kaunis ja maasto on tasaista. Vaellamme noin kuusi kilometriä. Pidämme matkan aikana myös lyhyitä taukoja. Pyhiinvaelluksia on Vantaankoskella tehty aiemminkin, mutta juuri tätä kyseistä reittiä ei minun tietääkseni ole aiemmin vaellettu tässä tarkoituksessa.

Mikä on pyhiinvaeltamisen tarkoitus?

– Joku on sanonut hyvin, että pyhiinvaellus on myös matka itseen. Kävellessä keho ja mieli rauhoittuvat luonnon äärellä ja itse koen, että tämä lataa akkuja. Pyhiinvaeltamisesta saa paljon jaksamista näinä aika haastavina aikoina. Ennen kaikkea pyhiinvaellus on vastapainoa arjen suorittamiselle ja kiireelle.

10.5. klo 15.30 korjattu Vetokannaksen uimarannan nimi.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: