null Raide-Jokerin rakennustyöt hankaloittavat pääsyä Maunulan uurnalehtoon – pyhäin- ja isänpäivänä kannattaa tulla julkisilla

Pikaraitiotien rakentaminen hankaloittaa kulkua Maunulan uurnalehtoon. Tuleva ratalinja kulkee hautausmaan sisäänkäynnin kohdalla.

Pikaraitiotien rakentaminen hankaloittaa kulkua Maunulan uurnalehtoon. Tuleva ratalinja kulkee hautausmaan sisäänkäynnin kohdalla.

Ajankohtaista

Raide-Jokerin rakennustyöt hankaloittavat pääsyä Maunulan uurnalehtoon – pyhäin- ja isänpäivänä kannattaa tulla julkisilla

Hautausmaalla käymiseen on syytä varata aikaa, ohjeistaa ylipuutarhuri Sari Hokkanen. Hän on huolissaan tulevan pikaraitiolinjan reitistä, joka kulkee hautausmaan sisäänkäynnin poikki.

Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakennustyömaa hankaloittaa asiointia Maunulan uurnalehdossa. Hautausmaan oma pysäköintialue on pieni ja läheinen urheilupuiston parkkipaikka on nyt suurelta osin työmaana. Tilannetta helpottaa hieman se, että parkkipaikan viereinen rullaluistinrata on luvattu pysäköintikäyttöön.

Hautausmaan ylipuutarhuri Sari Hokkasen mukaan myös alueen julkinen liikenne on hankaloitunut, koska bussit 63 ja 51 eivät enää pysähdy hautausmaan edessä.

Silti hän suosittelee käyttämään mahdollisuuksien mukaan mieluummin julkista liikennettä kuin omaa autoa – etenkin pyhäinpäivänä, isänpäivänä ja joulun aikoihin.

Pirkkolantien reunat ovat mutaisia ja täällä on paljon poikkeusjärjestelyjä.

– Sari Hokkanen

– Täällä käy noina juhlapyhinä tuhansia ihmisiä muistelemassa rakkaitaan. Nyt liikenneolosuhteet ovat niin hankalat, että kannattaa miettiä, tulisiko mieluummin vaikka jonakin juhlapyhän lähellä oleva päivänä. Jos tulee pyhäinpäivänä omalla autolla, kannattaa tulla sellaiseen aikaan, jolloin kaikki muut eivät tule. Pirkkolantien reunat ovat mutaisia ja täällä on paljon poikkeusjärjestelyjä, mikä hankaloittaa liikkumista, Hokkanen kertoo.

Hautausmaan portit ovat avoinna ympäri vuorokauden koko pyhäinpäiväviikonlopun 31.10-4.11. maanantai-iltaan saakka. Pyhäinpäivän hartaus järjestetään keskikentän ison ristin juurella kello 15.

Pirkkolantielle pääsee kulkemaan bussilinjoilla 550, 552 ja 52. Linjat 51 ja 63 kulkevat Maunulaan Metsäpurontielle. Huopalahden aseman alittavan tunnelin sulkemisen vuoksi vaihto junan ja bussin 550 välillä ei onnistu Huopalahdessa, vaan vaihto kannattaa tehdä esimerkiksi Oulunkylän asemalla. Huopalahdessa voi vaihtaa busseihin 52 ja 552 aseman eteläpuolella Angervotiellä tai muualta linjojen varrelta normaalisti, kerrotaan Raide-Jokerin viestinnästä.

Uurnalehdossa käy päivittäin paljon ihmisiä muistelemassa rakkaitaan.

Uurnalehdossa käy päivittäin paljon ihmisiä muistelemassa rakkaitaan.

Maunulan uurnalehto on pelkästään uurna- ja tuhkahautauksille perustettu hautausmaa. Alueelle on haudattu jo 25 000 vainajaa. Hautauksia on tällä hetkellä yli 600 vuodessa.

– Se on yhtä paljon kuin Vaasan kokoisessa kaupungissa. Tämä tarkoittaa sitä, että meillä käy päivittäin paljon ihmisiä muistamassa läheisiään, selvittää Hokkanen.

Pikaraitiolinjan liikennöinnin on tarkoitus alkaa kesäkuussa 2024. Työt hautausmaan lähialueilla jatkuvat vuodelle 2021. Hokkasta huolestuttavat tulevan ratalinjan aiheuttamat liikennejärjestelyt uurnalehdon sisäänkäynnin kohdalla.

– Radan on tarkoitus kulkea hautausmaan sisäänkäynnin ja parkkipaikan poikki ja hyvin läheltä hautausmaan kukkakioskia. Junia kulkee kolmen minuutin välein. Siitä huolimatta tänne ei ole tulossa ylikulkua, vaan liikennevalot ja puomi. Hieman huolestuttaa, onko hautausmailla käyvien, usein iäkkäiden ihmisten turvallisuutta ja ajoneuvoliikenteen sujuvuutta loppuun asti mietitty, pohtii Hokkanen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Ruskeasannan hautausmaalla otetaan käyttöön uusi sirottelualue ja arkkulehto – tuhkausten yleistyminen näkyy hautausmailla

Ajankohtaista

Jo kolme neljästä hautauksesta Vantaalla on tuhkahautauksia. Ruskeasannan hautausmaan laajennusosan yleisilme on erilainen kuin perinteisen hautausmaan.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.