null Rakenna joulupuu -keräys välitti Helsingissä yli 1 300 lahjaa tuntemattomille

Ajankohtaista

Rakenna joulupuu -keräys välitti Helsingissä yli 1 300 lahjaa tuntemattomille

”Joulupukkeina” toimivat diakoniatyöntekijät.

Helsingin seurakuntien Rakenna joulupuu -keräyksen kautta lahjoitettiin joulun 2022 alla yhteensä noin 1 300 lahjaa tai lahjakorttia. Tämän lisäksi tulleiden muiden lahjoitusten ansiosta jouluiloa pystyttiin seurakunnissa jakamaan vielä suuremmalle joukolle vähävaraisia perheitä, yksinasuvia ja vanhuksia.

– Iso, lämmin kiitos ihan jokaiselle lahjoittajalle! sanoo Malmin seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Elina Leppihalme.

– Lahjoitukset tuottavat isosti iloa saajilleen, mutta myös lahjoittajille. Ihmisten halu auttaa koskettaa meitä avun välittäjiä joka joulu.

Valtaosa lahjoituksista oli erilaisia lahjakortteja, joiden saajat kertoivat käyttävänsä ne esimerkiksi jouluruokien ja lasten lahjojen hankintaan. Töölön seurakunta puolestaan keräsi elämyslahjakortteja vaikkapa elokuviin ja uimahalliin. Diakoniatyö sai välitettäväksi paljon myös kahvia ja suklaata sisältäviä joulukasseja. Samoin iso määrä lahjoitettuja villasukkia pääsi lämmittämään jonkun lähimmäisen jalkoja. Koviin paketteihin käärittiin saajien toiveiden mukaisesti muun muassa leluja, pelejä, kosmetiikkaa ja harrastusvälineitä.

Keräyksen lisäksi diakoniatyö saa vuosittain runsaasti lahjakortteja järjestöiltä, kuten Lionseilta, Mannerheimin Lastensuojeluliitolta ja Martoilta.

Parin seurakunnan kokemuksen mukaan lahjoitusten määrä on jonkin verran vähentynyt. Johtava diakoniatyöntekijä Outi Juntunen sitä vastoin kertoo, että Mikaelin seurakunnan diakoniatyö sai erittäin hyvin lahjoituksia sekä Rakenna joulupuu -keräyksestä että järjestöiltä ja yhdistyksiltä.

– Olemme lisäksi pystyneet jakamaan lahjoituksena saatuja villasukkia ja käytettyjä vaatteita, jotka tulivat tarpeeseen sekä lapsiperheille että yksinasuville. On ollut paljon hyviä kohtaamisia, Juntunen jatkaa.

Malmin seurakunnassa avun tarve näkyi aiempaa suurempana.

– Täydensimme jouluauttamista merkittävällä summalla seurakunnan avustusvaroista, sillä jouluavustuksen hakijoita ja tarvitsijoita oli erityisen paljon, Elina Leppihalme kertoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.