null Rakenna joulupuu -joulukeräys välittää välittämistä – tänä vuonna lahjatoiveita toteutetaan lahjakorteilla

Diakoni Ulla-Maija Tuura työtovereineen ottaa vastaan ja välittää lahjakorttilahjoituksia Kannelmäen kauppakeskus Kaaressa sijaitsevassa seurakunnan tilassa.

Diakoni Ulla-Maija Tuura työtovereineen ottaa vastaan ja välittää lahjakorttilahjoituksia Kannelmäen kauppakeskus Kaaressa sijaitsevassa seurakunnan tilassa.

Rakenna joulupuu -joulukeräys välittää välittämistä – tänä vuonna lahjatoiveita toteutetaan lahjakorteilla

Muutamassa Helsingin seurakunnassa lahjatoiveita voi hakea perinteiseen tapaan kirkon joulukuusesta, mutta lahjat annetaan lahjakortteina.

Kannelmäen seurakunnan Rakenna joulupuu -keräys on jo vanha perinne. Tänä vuonna se on saanut uuden muodon koronapandemian vuoksi.

– Koronan takia emme kerää lahjatoiveita vaan toivomme, että ihmiset lahjoittaisivat lahjakortteja kauppakeskus Kaaren keräykseen, kertoo Kannelmäen seurakunnan diakoni Ulla-Maija Tuura.

Lahjakortin voi lunastaa Kaaren Prismaan ja tuoda sen seurakunnan toimitila Paikkaan. Kortin arvon lahjoittaja päättää itse, ja lahjakortit jaetaan tasapuolisesti lahjoitusten saajien kesken. Lahjoituksia ovat vastaanottamassa diakoniatyöntekijöiden lisäksi seurakunnan papit ja muut työntekijät.

– Samalla kohtaamme seurakuntalaisia. Kohtaamiset ovat jääneet koronan vuoksi kovin vähiin, Tuura sanoo.

Tämä on ihmisille tärkeä keräys, sekä lahjan saajille että lahjoittajille.

Rakenna joulupuu -keräys toteutetaan perinteisesti niin, että kirkon joulukuusesta voi käydä nappaamassa itselleen lahjatoiveen, hankkia lahjan ja tuoda lahjapaketin kirkolle. Koronatilanteen vuoksi monet seurakunnat ovat muuttaneet käytäntöjään, mutta itse keräystä ei ole missään peruttu.

– Tämä on ihmisille tärkeä keräys, sekä lahjan saajille että lahjoittajille, Tuura kertoo.

Joululahjat annetaan seurakunnan alueen vähävaraisille perheille ja yksinasujille. Avun tarvitsijat löytyvät ensisijaisesti diakoniatyön ja sosiaalitoimen kautta, mutta myös esimerkiksi kirkon nuorisotyöstä.

– Yleisin syy avun tarpeeseen on heikko taloudellinen tilanne. Mutta jotkut sinnittelevät joulua kohti myös jaksamisensa rajoilla ja tarvitsevat apua joulun tekemiseen, Tuura kertoo.

Palaute on ollut hyvää.

– Lahjoituksista tulee paljon kiitosta. Joulun alla ihmiset myös haluavat jakaa joulumieltä, Tuura sanoo.

Yksi Rakenna joulupuu -keräyksen ulottuvuuksista onkin yhteisen joulun toteuttaminen.

– Joulu on Jeesuksen syntymäjuhla. Kun seurakuntalaiset osallistuvat sen mahdollistamiseen kaikille, he toimivat Kristuksen käsinä ja jalkoina. Se on välittämisen välittämistä, Tuura sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: