Rea Mauranen improvisoi tv-sarjan pikatreffeillä muiden tuttujen näyttelijöiden kanssa
Rea Mauranen laittaa itsensä peliin uudessa tv-sarjassa. Hän uskoo, että deittailua on helpompi improvisoida iäkkäämpänä pitkän elämänkokemuksen takia.

Rea Mauranen laittaa itsensä peliin uudessa tv-sarjassa. Hän uskoo, että deittailua on helpompi improvisoida iäkkäämpänä pitkän elämänkokemuksen takia.

Rea Mauranen improvisoi tv-sarjan pikatreffeillä muiden tuttujen näyttelijöiden kanssa

Näyttelijän mielestä rakkauden ja läheisyyden kaipaaminen on sallittua kaiken ikäisille.

Rea Mauranen joutui miettimään hetken, kun häntä pyydettiin uuteen Rakkautta vain -tv-sarjaan, jossa fiktiiviset henkilöt kohtaavat improvisoiduilla pikatreffeillä. Hän suostui vasta, kun selvisi, että mukaan tulee liuta tuttuja näyttelijäkollegoita. He ovat koko kansan tuntemia kasvoja: Eeva Litmanen, Leena Uotila, Sinikka Sokka, Kirsti Wallasvaara, Aake Kalliala, Heikki Kinnunen, Heikki Nousiainen, Esko Roine ja Esko Salminen. Treffi-isäntää sarjassa esittää Eero Ritala.

– Tiesin, että he ovat sen verran kovia pelaajia, että kohtauksia improvisoidessa saa vastakaikua ja löytyy luottamusta puolin ja toisin, Mauranen sanoo.

Jokainen näyttelijä kehitti sarjaan oman kuvitellun hahmonsa. Mauranen esittää Kirstiä.

– On tärkeää, että henkilöhahmot ovat erityyppisiä, ovathan ihmiset oikeassa elämässäkin erilaisia. Kirstin hahmon otin omasta menneisyydestäni. Se tuli mieleen heti.

Sarjassa ei ollut valmista käsikirjoitusta, ja ohjaaja Laura Joutsi antoi näyttelijöille täysin vapaat kädet. Treffaajat eivät tienneet etukäteen toistensa hahmoja, repliikkejä ja tapahtumien etenemistä, vaan tarinan kulku oli kaikille yllätys.

– Olemme tietysti improvisoineet paljonkin työssämme. Kun harjoitellaan näytelmää, ei repliikkejä lyödä heti lukkoon, ettei esityksestä tulisi liian paperinmakuista. Nythän sitä vaaraa ei ollut, Mauranen toteaa.

Usein erityisesti lapset moralisoivat ja puuttuvat vanhempiensa seurustelukuvioihin. Olisi kuitenkin lapsillekin helpompaa, että vanhemmilla olisi elämässään sisältöä eivätkä he jäisi lastensa riesaksi.

Ihmiset tuntevia olentoja loppuun saakka

Rea Mauranen arvelee, että tämän tyyppistä draamaa oli helpompi tehdä iäkkäämpänä.

– Pitkän elämänkokemuksen kautta ymmärtää tiettyjä realiteetteja. Nyt tietää jo, että elämä on rajallista ja että kaikki nuoruuden unelmat eivät toteudu.

Maurasen mielestä rakkauden ja läheisyyden kaipaaminen on sallittua kaiken ikäisille. Hän myös painottaa sitä, että rakkaus on laaja käsite, jossa on paljon vivahteita, eikä se aina johda kumppanuuteen.

Näyttelijä on huomannut, että moni itsensä yksinäiseksi tunteva vanhempi ihminen ei rohkene lähteä etsimään kumppania.

– Iäkäs ihminen voi hävetä sitä, että janoaa ystävyyttä ja rakkautta, koska joidenkin mielestä se ei ole enää tietyssä iässä soveliasta. Usein erityisesti lapset moralisoivat ja puuttuvat vanhempiensa seurustelukuvioihin. Olisi kuitenkin lapsillekin helpompaa, että vanhemmilla olisi elämässään sisältöä eivätkä he jäisi lastensa riesaksi.

– Pitäisi myös ymmärtää, miten loukkaavaa tuollainen käytös on, ihmisethän ovat tuntevia olentoja loppuun saakka.

Kumppani netistä tai harrastuskerhosta

Nykyään kumppanin etsiminen on aiempaa helpompaa, kun käytössä on netin deittisivustot ja tarjolla on monenlaisia harrastuskerhoja.

Rea Mauranen kertoo tapaamastaan ihmisestä, joka oli mennyt johonkin harrastuskerhoon mutta jäänyt sinne muodostuneiden kuppikuntien vuoksi ulkopuoliseksi. Maurasesta kerhon ohjaajan pitäisi katsoa, ettei tuollaista tilannetta syntyisi.

Eräs Maurasen pitkään yksin ollut ystävä löysi puolison netin kautta.

– Minusta se oli todella iloinen asia. Ei elämässä muutenkaan kannata sanoa "ei koskaan", sillä elämähän voi viedä minne tahansa.

– Itse olen onnellinen siitä, että ympärilläni on paljon eri-ikäisiä ihmisiä. Eri ikävaiheissa joutuu pohtimaan erilaisia kysymyksiä, ja tuntuu hyvältä, jos voi kysyttäessä jakaa omaa kokemustaan asioista.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi