null Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tutut Tiina ja Samuel astelevat pian uudestaan alttarille

Tiina ja Samuel Svahnströmin tv-ohjelmassa solmittu avioliitto siunataan Pyhän Laurin kirkossa.

Tiina ja Samuel Svahnströmin tv-ohjelmassa solmittu avioliitto siunataan Pyhän Laurin kirkossa.

Hyvä elämä

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tutut Tiina ja Samuel astelevat pian uudestaan alttarille

Tiina ja Samuel Svahnström eivät ehkä olisi enää yhdessä, elleivät olisi menneet heti ensitapaamisella naimisiin.

Kun Tiina ja Samuel Svahnström sanoivat toisilleen tahdon kesällä 2016, kummankaan ääni ei juuttunut kurkkuun. Niin olisi voinut hyvin käydä, sillä he tapasivat toisensa vasta häissään. Tiina ja Samuel avioituivat Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa, jossa asiantuntijaraati muodostaa sopivat parit ohjelmaan hakeneiden joukosta. Onneksi kumpikin sai toisesta hyvän ensivaikutelman.

– Lähinnä pelkäsin, että Tiina ei sano "tahdon" minun perässäni, Samuel muistelee h-hetkeä.

– Ei minuakaan enää siinä vaiheessa jännittänyt kuin se, että kelpaanko Samuelille. Hän oli niin hienon näköinen, Tiina sanoo.

Vaikka avioliiton lähtökohdat olivat erikoiset, häät tuntuivat sekä parin että vieraiden mielestä ihan tavallisilta.

– Ei tuntunut siltä, että siellä on kaksi toisilleen vierasta sukua, Tiina kuvailee.

Pystyt sitoutumaan, kun olet sinut itsesi kanssa

Häiden jälkeen kaikki on edennyt kuin pikakelauksella. Tuli häämatka, muutto yhteen, yhteinen pankkitili, uusi yhteinen sukunimi.

– Se, että kaikki on tapahtunut niin nopeasti, on näkynyt ehkä sitoutuneisuudessa. Onhan meillä riitoja, mutta kumpikin tiedämme, että emme ole lähdössä tästä mihinkään, Samuel kertoo.

Kun Ensitreffit alttarilla -ohjelmaa alettiin näyttää Suomessa, jotkut nurisivat, että se halventaa koko avioliittoinstituutiota. Tiinaa ja Samuelia kuunnellessa tulee kuitenkin sellainen vaikutelma, että tällä parilla on ollut poikkeuksellisen kova halua sitoutua ja vahva arvostus avioliittoa kohtaan.

– Tämä kuulostaa kliseeltä, mutta olen aina ajatellut, että menen naimisiin vain kerran. Jos saan niin suuren lahjan, että löydän ihmisen, joka haluaa avioitua kanssani, niin todellakin lupaan sitoutua. Jos emme olisi heti menneet naimisiin, emme ehkä olisi tässä nyt. Voisimme olla vain hyviä ystäviä, Tiina arvioi.

Jokainen tuo parisuhteeseen mukanaan repullisen skeidaa. Se pitää vaan tuoda esiin, että minulla on tällaista, entäs sulla. – Tiina Svahnström

Samuel on samaa mieltä. Juuri avioliitto on pannut yrittämään. Tavallisilla ensitreffeillä olisi voinut torjua toisen ärsyttävän pikkuseikan takia tai siksi, ettei heti kolahda.

– Ilman avioliittoa ei olisi ehkä ollut niin hyvää syytä olla kärsivällinen, hän sanoo.

Monia sitoutuminen pelottaa. Se, että takana on jo elettyä elämää ja parisuhteita, ei välttämättä tee siitä ainakaan yhtään helpompaa. Tiina ja Samuel kokivat kuitenkin olevansa valmiita heittäytymään, kun hakivat ohjelmaan.

– Minä oikeastaan vain sisuunnuin menneistä suhteista. Ajattelin, että jos monet saavat parisuhteensa toimimaan, miksen minäkin, Tiina toteaa.

– Jokainen tuo parisuhteeseen mukanaan repullisen skeidaa. Se pitää vaan tuoda esiin, että minulla on tällaista, entäs sulla, hän ohjeistaa.

Mistä sitten tietää, että on valmis sitoutumaan?

– Sanoisin, että silloin on valmis, kun pystyy asettamaan toisen tarpeet omien edelle. Myös se on hyvä merkki, että haluaa jakaa asiat, Tiina arvioi.

– Lisäksi on tärkeää, että olet sinut itsesi kanssa, pystyt olemaan sellainen kuin olet, jatkaa Samuel.

Hyvät juhlat läheisille

Naimisiinmeno tv-ohjelmassa tarkoitti Tiinalle luopumista yhdestä haaveesta, kirkkohäistä Pyhän Laurin kirkossa. Pian sekin korjaantuu, sillä parin avioliitto siunataan siellä kesällä. Papiksi tulee Korson kirkkoherra Pirkko Yrjölä, joka on Tiinalle tuttu jo rippileiriltä.

Tällä kertaa Samuel ehti myös kosia Tiinaa.

– Siellä Pyhän Laurin kirkossa me todella valitaan toinen toisemme, sitoudutaan vielä eri tavalla, Samuel kuvailee.

– Tämä on myös ystäville ja koko lähipiirille kiitos siitä, että he ovat kestäneet tämän erilaisen alun. Kaikkia emme voineet kutsua ensimmäisiin häihin, joten nyt haluamme pitää hyvät bileet, kertoo Tiina.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.