null Rekolan kirkko päätyi kahvipakettiin – etiketin suunnitteli 15-vuotias Eerika Mattila

Eerika Mattila maalasi kuvan Rekolan Pyhän Andreaan kirkosta vesiväreillä. Kuva koristaa nyt kahvipakettia, jolla kerätään varoja Yhteisvastuulle.

Eerika Mattila maalasi kuvan Rekolan Pyhän Andreaan kirkosta vesiväreillä. Kuva koristaa nyt kahvipakettia, jolla kerätään varoja Yhteisvastuulle.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Rekolan kirkko päätyi kahvipakettiin – etiketin suunnitteli 15-vuotias Eerika Mattila

Rekolan seurakunta kerää varoja Yhteisvastuulle omalla kahvilla. Guatemalasta tulleet kahvipavut paahdetaan ihan lähellä.

”Keskipaahtoinen, tasapainoinen kahvi, mandariinin siirappinen ja pitkä, makeahko jälkimaku. Pehmeä ja kevyt suutuntuma.”

Näin kuvaillaan Rekolan seurakunnan Taivaallinen kahvihetki -kahvia, jonka etiketissä komeilee Rekolan Pyhän Andreaan kirkko.

Kahvipavut ovat tulleet Guatemalasta Finca La Nuevan ja Primavera Familyn kahvitiloilta ja ne paahdetaan Kahvi Charlotan tiloissa Rekolassa. Kahvin avulla Rekolan seurakunta kerää rahaa Yhteisvastuukeräykseen. Keräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä Suomessa ja kehittyvien maitten kriisialueilla.

– Mietimme, mikä olisi se tapa tai tuote, jolla saataisiin Yhteisvastuuta pidettyä esillä ja kerättyä rahaa näin korona-aikana. Sitten keksimme ottaa yhteyttä paikalliseen kahvipaahtimoon, vastaava diakoniatyöntekijä Sannamari Rusi kertoo.

Kahvilla on yleensä suuri rooli seurakuntatyössä ja siinä, kun ihmiset kokoontuvat. Koronan vuoksi yhdessä kahvittelua on jouduttu vähentämään, mutta kahvi voi yhdistää ihmisiä silti.

– Kahvi on tietenkin parasta silloin, kun sitä juo jonkun kanssa. Kun nyt ei välttämättä voi tehdä niin, kahvipaketin voi viedä naapurille ja antaa näin iloa ja hyvän kahvinautinnon toiselle, Rusi vinkkaa.

Rekolan kirkon kuvan kahvipakettiin on tehnyt yhdeksättä luokkaa käyvä Eerika Mattila, 15. Hän asuu nykyään Järvenpäässä, mutta on entinen rekolalainen. Pyhän Andreaan kirkko on hänelle tuttu muun muassa niiltä ajoilta, kun hän kävi kirkolla kerhossa ja siksi, että se on hänen äitinsä työpaikka.

Minulla oli ideana, että kirkko saa näyttää kuvassa suurelta ja erottua hyvin puiden ja pensaitten keskeltä.
– Eerika Mattila

– Omassa mielessä aihe tuntui aluksi helpolta, mutta kun sitä alkoi toteuttaa paperille, se olikin vähän haastava.

– Minulla oli ideana, että kirkko saa näyttää kuvassa suurelta ja erottua hyvin puiden ja pensaitten keskeltä.

Eerika Mattila teki kirkkokuvan vesiväreillä. Niillä hän maalaa muutenkin paljon, ja sen lisäksi piirtää ja tekee kuvataidetta digitaalisesti. Taidetta syntyy lähes päivittäin.

– Enimmäkseen olen opetellut itse kaiken, parissa kuviskerhossa olen käynyt. Teen abstrakteja töitä, maisemia ja henkilöiden kuvia.

Aikaisemmin Eerika Mattilan töitä ovat nähneet vain perhe ja muutamat kaverit. Mahdollisuus tehdä taideteos tuotteeseen kuulostikin hienolta.

– Tulee aika jännä fiilis, kun näkee oman työn kahvipaketissa, Eerika sanoo.

Eerika Mattilan suunnitelmissa on myös opiskella taidetta jollain tavalla. Hän aikoo hakea opiskelemaan Pekka Halosen akatemiaan Tuusulaan, Hyrian taidelinjalle sekä Järvenpään lukion taidelinjalle.

Kahvia, jonka kyljessä oma taideteos nyt on, Eerika Mattila ei ole vielä maistanut.

– En juurikaan juo kahvia, mutta olen suunnitellut, että tätä maistan lähitulevaisuudessa.

Taivaallinen kahvihetki -kahvia myydään Rekolan kirkolla. Sitä voi tiedustella kirkkoherranvirastosta tai tilata seurakunnan nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. 200 gramman paketti maksaa 10 euroa, josta puolet menee Yhteisvastuulle.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.