null Retriitti voi olla yhden illan hengähdystauko kotikaupungissa – Kallion seurakunta tarjoaa retriittimahdollisuuden tavallisille etsijöille 

Merituulen kohinassa ja avaralla rannalla on helppo pitää turvavälejä ja kuunnella sydänääniä. Nina Klemmtille Villa Salmela on tuttu retriittipaikka.

Merituulen kohinassa ja avaralla rannalla on helppo pitää turvavälejä ja kuunnella sydänääniä. Nina Klemmtille Villa Salmela on tuttu retriittipaikka.

Ajankohtaista

Retriitti voi olla yhden illan hengähdystauko kotikaupungissa – Kallion seurakunta tarjoaa retriittimahdollisuuden tavallisille etsijöille 

Retriitti pidetään koronaturvallisesti Karjalaisten kesäkodilla Laajasalon Jollaksessa.

Kallion seurakunnan diakoni Nina Klemmt, miksi järjestätte kolmen ja puolen tunnin mittaisen retriitin Helsingissä?

– Iltaretriitit ovat yksi painopisteemme. Haluamme tarjota retriittejä myös niille, joiden ei ole mahdollista vetäytyä pidempään hiljaisuuteen.

– Tavoitteena on, että ajatus hiljaisuuden ja arjen levon opettelusta tulisi tutuksi ja omasta sisäisen hiljaisuuden etsinnästä voisi tulla arkitapa. Tarkoitus on tukea sitä, mitä ihmisellä jo on tai mitä hän kaipaa ja etsii.

Kenelle suosittelet iltaretriittiä?

– Suosittelen iltaretriittiä kelle tahansa aikuiselle, jolla on kaipuu olla yksin itsensä kanssa ja levätä sekä sellaiselle henkilölle, joka nauttii luontohetkistä. Ja heille, jotka etsivät Jumalaa hiljaisuudesta. Retriiteissämme on käynyt paljon uushenkisiä ihmisiä, erilaisia etsijöitä.

Mitä illan aikana tapahtuu?

– Retriitissä on lyhyt alkupuhe, pieni meditaatiohetki ja illan lopuksi ehtoollishetki. Siellä on aikaa vaeltaa luonnossa ja olla lähiympäristössä, istua ja hengittää, olla ja katsella. Ulkona ollaan paljon, jos on kivat ilmat.

Ilmoittaudu viimeistään 15.8.

Retriitti Villa Salmelassa, Meri Perttilän polku 8, keskiviikkona 25.8. klo 17.30–21. Ilmoittaudu Kallion seurakunnan verkkosivuilla tai soittamalla 09 2340 3600 viimeistään 15.8. Tiedustelut: Nina Klemmt 050 3046823. Mukana koulutetut retriitinohjaajat pappi Kaisa Hirvonen ja diakoni Nina Klemmt. Hinta 25 e sisältää kahvia, teetä ja pikkusuolaista purtavaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Matkailija löytää kirkosta ylellisen hiljaisuuden – ”Saat vain olla ja pystyt miettimään asioita”

Hyvä elämä

Hiljaisuuden ja hyvinvoinnin yhteys on todettu monissa tutkimuksissa. Kirkkoja voitaisiin markkinoida enemmän hiljaisuuden paikkoina, ehdottaa tutkija Hannele Kauppinen-Räisänen.Hiljaisuus on mahdollisuus

Hyvä elämä

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.