null Ruotsalaispapit deittailevat nyt myös Suomen telkkarissa

Neljä erilaista ruotsalaispappia etsii rakkautta tositarkoituksella. Mark Levengood on ohjelman juontaja. Kuva: Magnus Liam Karlsson/SVT

Neljä erilaista ruotsalaispappia etsii rakkautta tositarkoituksella. Mark Levengood on ohjelman juontaja. Kuva: Magnus Liam Karlsson/SVT

Hyvä elämä

Ruotsalaispapit deittailevat nyt myös Suomen telkkarissa

SVT:n Tavoitteena usko, toivo ja rakkaus -sarja on vähän kuin kirkollinen versio Maajussille morsiamesta.

Niin kai se sitten on, ettei papin ole helppoa löytää puolisoa. Vanha käsitys papista jotenkin erityisen "pyhänä" ihmisenä elää yhä vahvana eivätkä puolison etsintää ainakaan helpota papin vaihtelevat työajat ja se, että papin edustama työpaikka herättää enemmän tunteita kuin vaikkapa tilitoimisto.

Ruotsalaisen SVT:n Tavoitteena usko, toivo ja rakkaus -sarjassa neljä pappia etsii puolisoa televisiossa. Nyt sarja on nähtävillä myös Suomessa, Yle Femillä sunnuntaisin. Papeista kolme on Ruotsin luterilaisen kirkon palveluksessa, yksi työskentelee helluntaiseurakunnassa.

Sinkkupapit ovat hyvin erilaisia, mikä tekee sarjasta kiinnostavan. On miesmallin näköinen, vaatteita rakastava Josef Tukholmasta, pitkästä avioliitosta eronnut kolmen lapsen vuoroviikkoäiti Kristin, pienessä maalaisseurakunnassa työskentelevä David, jolla ei ole oikein minkäänlaista parisuhdehistoriaa ja Åsa, joka työskentelee Tukholman saaristossa. Ohjelman juontajana toimii Mark Levengood, joka hyväntahtoiseen ja leppeään tyyliinsä tsemppaa pappeja, mutta esittää myös tarkkanäköisiä ja kiperiä kysymyksiä.

Puolison etsinnän seuraamisen lisäksi sarja tarjoaa kiinnostavan kurkistuksen ruotsalaiseen kirkolliseen elämään ja siihen, mitä ruotsalaiset ajattelevat. On mielenkiintoista kuulla esimerkiksi katugallupvastauksia siihen, onko papin sopivaa pussata telkkarissa. Avarakatseisina pidettyjen ruotsalaisten mielipiteet ovat välillä yllättävänkin ahdasmielisiä kun kyseessä on pappien yksityiselämä.

Tavoitteena usko, toivo ja rakkaus Yle Femillä sunnuntaisin klo 18.30.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Ruotsin tunnetuimman suomalaisen Mark Levengoodin on vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka eivät usko mihinkään

Hengellisyys

Mark Levengoodissa on kaksi asiaa, jotka herättävät ennakkoluuloja. Hän on homo ja uskovainen.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.