null Ruotsin pääministeri Löfven: Pappien pitää vihkiä myös samaa sukupuolta olevat parit

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven uskoo, että kirkolla on tulevaisuudessakin merkittävä rooli Ruotsissa.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven uskoo, että kirkolla on tulevaisuudessakin merkittävä rooli Ruotsissa.

Ajankohtaista

Ruotsin pääministeri Löfven: Pappien pitää vihkiä myös samaa sukupuolta olevat parit

Stefan Löfven kertoo Kyrkans Tidningin haastattelussa, ettei ole aktiivinen uskovainen, mutta ymmärtää ihmisiä, jotka uskovat.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven totesi 22.6. Kyrkans Tidgning -lehdessä, että kaikkien Ruotsin kirkon pappien pitäisi vihkiä samaa sukupuolta olevia pariskuntia. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

– Kirkko avoimena demokraattisena kirkkona on organisaatio, joka seisoo ihmisten yhtäläisen arvon takana. Toisiaan rakastavilla ihmisillä tulee olla yhtäläinen oikeus vihkimykseen sukupuolesta riippumatta, Löfven sanoi.

– Näen [vihkimisestä kieltäytyvissä papeissa] yhtäläisyyden kätilöihin, jotka eivät suostu tekemään aborttia. Jos työskentelee kätilönä, pitää voida suorittaa abortti, muuten on tehtävä jotain muuta.

Ruotsin kirkolla tai yksittäisillä papeilla ei lain mukaan ole velvollisuutta vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja.

Pääministeri Löfven kertoo Kyrkans Tidningin haastattelussa, ettei ole aktiivinen uskovainen, mutta ymmärtää hyvin ihmisiä, jotka uskovat. Hän kertoo kokevansa kirkoissa rauhaa ja käyvänsä mielellään jumalanpalveluksissa, kun ehtii.

– Kirkolla tulee jatkossakin olemaan merkittävä rooli, etenkin tällaisina terrorismin ja pakolaiskriisin aikoina. Meillä on tarve pohtia syvempiä eksistentiaalisia kysymyksiä, Löfven sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Luterilainen kirkko voisi olla edelläkävijä samaa sukupuolta olevien parien vihkimisessä

Ajankohtaista

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan kirkon ratkaisut antavat vahvoja eettisiä viestejä. Muita uskontokuntia liberaalimpana se voisi sallia samaa sukupuolta olevien vihkimisen.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.