null Sateenkaariseuroista neuleretriittiin – tutustu Helsinki Pride -viikon kirkolliseen ohjelmaan

Ajankohtaista

Sateenkaariseuroista neuleretriittiin – tutustu Helsinki Pride -viikon kirkolliseen ohjelmaan

Pääkaupunkiseudun seurakunnat ja muut kristilliset toimijat ovat tuottaneet Pride-viikolle runsaasti ohjelmaa. 

ma 28.6. 

klo 17–19 Haasteita läheisten kanssa (verkossa, Zoom). Vertaistuellinen tilaisuus kaikille hlbtiqa+-ihmisille, joiden lapsuusperhe tai muu lähipiiri on tuottanut suhtautumisellaan tai toiminnallaan haasteita, pettymystä tai surua. Katso lisätiedot ja ilmoittautuminen

klo 19 Sateenkaariseurat, Helsingin Seuratupa, Salomonkatu 17 D 2. krs (myös Herättäjän Facebook-striiminä). Seuroissa vuorottelevat lyhyet puheet ja Siionin virsien veisuu. Seurojen jälkeen kahvit / teet.

Koko Pride-viikon ajan Redin Silta täyttyy rakkauden, rohkaisun ja yhdenvertaisuuden viesteistä. Voit kirjoittaa oman siunauksen tai tervehdyksen sateenkaari-ihmisille. Silta on Kallion ja Paavalin seurakuntien tila kauppakeskus Redin toisessa kerroksessa. Paikalle voi tulla olemaan, juttelemaan ja hengähtämään hetkeksi. Silta on auki ma–pe klo 11–19, la klo 11–17, su klo 12–16..

ti 29.6. 

klo 16–17.30 Olet rakastettu, Pride-house, Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13 (myös verkossa). Perheneuvoja Katianna Ruuskasen haastattelu omassa identiteetissään kohdatuksi ja rakastetuksi tulemisen tärkeydestä.

klo 17–19.15 Verkkoluento ja sen jälkeen vertaiskeskustelu sateenkaariväen läheisille verkossa. 

klo 18-20 Sateenkaareva neuleretriitti, Virsu, Tapiontori 3 B, Espoo. Illassa yhdistyvät käsitöiden tekeminen ja retriittimäinen hartaus sekä hiljaisuus. Kahvia ja teetä tarjolla klo 17.30 alkaen.  

ke 30.6. 

klo 17–18.30 Vertaistukitapaaminen nuorille, Snellu, Matteuksenkirkon yläkerta, Turunlinnantie 3, Helsinki. Ohjattu vertaistuellinen tapaaminen sukupuoleltaan moninaisille ja sukupuoltaan pohtiville 15–22-vuotiaille nuorille.

klo 17–18.30 Suhteen voimavarat ja kuormat (verkossa, Teams live event). Suhdeluento jokaiselle sinkulle tai pari- tai monisuhteessa olevalle, joka haluaa tutkia omaa kiintymys- ja suhdehistoriaansa.

klo 19–21 Yhteyden rakentajat -ilta (verkossa, Zoom). Yhteys-liikkeen historia, tämä päivä ja tulevaisuus.

to 1.7.

klo 18–19.30 Rohkeammassa hengessä -keskustelutilaisuus (verkossa, Töölön seurakunnan Facebook-sivuilla).  Hengellisissä yhteisöissä on jo pitkään kaivattu ja rakennettu turvallisempaa tilaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Olisiko nyt aika luoda myös rohkeampaa tilaa? Keskustelemassa poliitikko, feministi Fatim Diarra, Islamia queeristi- hankkeen perustaja Mire Mroué, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi Late Mäntylä, johtava asiantuntija Hanna Mithiku ja Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala. 

pe 2.7. 

klo 14–17 Sateenkaarisiipi, Nuortentila Siipi, Alberganesplanadi 1, Espoo. Nuortenilta erityisesti sateenkaareville nuorille. Lähdemme yhdessä noin klo 17 Kallion kirkon sateenkaarimessuun. 

klo 18 Sateenkaarimessu, Kallion kirkko, Itäinen papinkatu 2, Helsinki. Messu toteutetaan livenä, mikäli koronatilanne sallii. Jos ei, niin se pidetään striimattuna sanajumalanpalveluksena. Voit katsoa messun YouTubessa.

la 3.7. 

klo 10.30 Pride-hartaus, Helsingin tuomiokirkko, Unioninkatu 29. Jos et mene paikan päälle, voit osallistua myös Tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-striimin välityksellä.

Ajankohtaiset tiedot ja linkit tapahtumiin löytyvät osoitteesta helsinginseurakunnat.fi/pride.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.