Kuvareportaasi huippusuositusta Pride-tapahtumasta: "Rakkaus kuuluu kaikille"
null
Kuvareportaasi huippusuositusta Pride-tapahtumasta: "Rakkaus kuuluu kaikille"
"Pelko on aina kahle", viestittää kyltti pappi Marjaana Toiviaisen (kesk.) kädessä. Hän odotti kulkueen lähtöä muun seurakuntien väen kanssa.
Ajankohtaista
Kuvareportaasi huippusuositusta Pride-tapahtumasta: "Rakkaus kuuluu kaikille"
Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan osallistui lauantaina ennätysmäärä ihmisiä. Myös pääkaupunkiseudun seurakunnat olivat näkyvästi mukana sekä kulkueessa että puistojuhlassa.
Tämänvuotiseen Pride-kulkueeseen osallistui poliisin arvion mukaan lähes 100 000 ihmistä. Kulkue lähti liikkeelle Senaatintorilta.
– Aivan uskomaton kansanjuhla, ihasteli pappi Liisa Tuovinen. Hän ja toimittaja Jorma Hentilä ovat tehneet pitkään työtä seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta kirkossa.
Kulkueessa oli mukana paljon nuoria.
Priden värejä ja iloa.
Mustiin pukeutunut hautajaissaattue muistutti, että maailmassa on yli 70 maata, joissa homoseksuaalisuus on rikos. Pahimmillaan siitä voidaan tuomita kuolemaan.
Pridessa kampanjoitiin translain uudistamisen puolesta.
Tämänvuotisen Pride-viikon teemana oli ääni.
Laulaja Saara Aalto oli mukana kulkueessa.
"Suurin niistä on rakkaus" julisti pääkaupunkiseudun seurakuntien rekka.
Lemmikitkin pääsivät kulkueeseen.
Kulkue päättyi Kaivopuistossa järjestettyyn puistojuhlaan.
Juha Miettinen ja Petri Valve saivat siunauksen Pirkko Järviseltä, joka on Vantaankosken seurakunnan pappi. Järvinen kertoi myös rohkaisevansa ihmisiä äänestämään ensi syksyn seurakuntavaaleissa.
Kirkon työntekijät ja vapaaehtoiset olivat puistojuhlassa tavattavissa omassa teltassaan. He jakoivat ristejä ja siunasivat ihmisiä.
Henna Salo ja Rauha-vauva tulivat Prideen Seinäjoelta. Perjantai-iltana he olivat osallistuneet sateenkaarimessuun Kallion kirkossa.
– Samaa sukupuolta olevien avioliittoon vihkimisessä ei lopulta ole kyse kirkosta, vaan Jumalan rakkaudesta, sanoi Metropolitan Community Churches -kirkon (MCC) piispa Ines-Paul Baumann. MCC:n perustivat 1960-luvulla seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat kristityt, jotka kokivat syrjintää tai jopa vainoa omissa kirkoissaan.